40 nemtov6Duma rusa a refuzat din nou să-l comemoreze pe opozantul Boris Nemțov. Pentru momentul de reculegere s-au ridicat doar doi deputati – D. Gudkov și I. Gracev, a scris pe Tweeter deputatul rus Dmitri Gudkov.

El a reamintit că, anul trecut, de asemenea, a propus un minut de reculegere in memoria lui Nemţov, dar Duma de Stat nu a sprijinit ideea, deşi multi parlamentari i-au spus mai tarziu că a fost o greșeală.

Gudkov a sugerat sa repare greseala anul acesta, subliniind faptul că
„această problemă nu ţine de politica, ci de etică și de relații umane, fiind vorba despre o persoana care a lucrat în Duma de Stat, a fost lider de fracțiune, prim-viceprim-ministru, guvernator si deputat în adunarea legislativa Yaroslavl”, citeaza Interfax cuvintele lui Gudkov.

Ca răspuns, liderul fracțiunii LDPR, Vladimir Jirinovski a declarat că se va ridica în picioare pentru a onora memoria cuiva într-un singur caz – „când președintele țării va declara doliu naţional”. Jirinovski a declarat că astfel de decizii trebuie luate de Consiliului Dumei.

A fost de acord cu el si presedintele camerei inferioare a Parlamentului rus, Serghei Narîșkin.Narîskin

Boris Nemţov a fost ucis în noaptea de 28 februarie 2015, în apropierea Kremlinului. La câteva zile după uciderea lui Nemţov, Dmitri Gudkov a propus Dumei de Stat un moment de reculegere pentru politicianul asasinat. Si atunci Narâșkin a refuzat să pună la vot propunerea, menționând că „deja a fost trimisa o telegramă cu condoleanțe” rudelor lui Nemțov.

Pe 27 februarie 2016 la Moscova și în alte orașe din Rusia va fi comemorat opouantul rus Boris Nemțov.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Duma de Stat a refuzat momentul de reculegere în memoria lui Boris Nemţov

  1. ANTIPUTIN spune:

    Jirinovschii, Nariskinii, in frunte cu toti putinii
    Sunt scarba, greata si rusinea lumii!

  2. ANTIPUTIN spune:

    Jirinovschii, Nariskin, in frunte cu toti putiniist
    Sunt scarba, greata si rusinea lumii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top