Duma de Stat a Rusiei a adoptat o declarație privind inadmisibilitatea eliminării învățământului școlar în limbile minorităților naționale din Letonia, și propune introducerea unor măsuri economice speciale împotriva Letoniei, transmite RIA Novosti.

Potrivit deputaților ruși, acțiunile autorităților letone încalcă drepturile și libertățile cetățenilor vorbitori de limbă rusă și ar trebui să aibă ca reacție aplicarea unor măsuri economice speciale împotriva acestei țări.

Măsurile economice speciale pot viza interzicerea tranzacțiilor financiare sau impunerea unor restricții privind derulrea acestora; schimbarea taxelor vamale la import și (sau) export ; restricții privind activitățiler turistice; rezilierea sau suspendarea acordurilor comerciale internaționale și a altor tratate internaționale în domeniul relațiilor economice externe.

Textul declarației menționează că Letonia, fiind membră a Uniunii Europene și a Consiliului Europei, încalcă principiile care sunt respectate de majoritatea țărilor civilizate.

Declarația propune trimiterea unei cereri guvernului Rusiei, ONU, adunărilor parlamentare ale OSCE, Secretarului General al Consiliului Europei, precum și parlamentelor Consiliului Europei și Letoniei.

Amintim, la 2 aprilie, presedintele leton Raymonds Veyonis a aprobat legea care reformeaza invatamantul si impune trecerea școlilor minorităților naționale la predarea în limba letonă.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Duma de Stat a Rusiei propune sancțiuni economice împotriva Letoniei

  1. Basarabia e Romania spune:

    cica „autorităților letone încalcă drepturile și libertățile cetățenilor vorbitori de limbă rusă „……dar voi ce facurati surte de ani cu toate popoarele de la periferia imperiului…………….????????????
    Bravo LETONIA!

  2. bogdan spune:

    Din cate stim in Letonia nu au cetatenie letona automat decat cei care au fost cetateni sau urmasi ai unor cetateni ai Letoniei la momentul anexarii ei de catre URSS in 1940 ! Restul sunt venetici si au de indeplinit un set de conditii pt a primi cetatenia letona ! Abia o lege din 2013 a oferit si Porcilor cetatenie dar trebuie sa invete obligatoriu in limba letona ! Numai ca porcii doresc sa aiba statut de non cetateni in Letonia deoarece merg liber si in Schengen si in Porcia lui Putler(fara viza) . Cetatenii letoni au nevoie de viza pt Porcie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top