Duma de STatDuma de Stat a Rusiei consideră că adoptarea în comun, de către parlamentele Ucrainei și Poloniei, a Declarației privind memoria și solidaritatea este o expresie a ”rusofobiei și provocarii” împotriva Rusiei, se precizeaza în rezoluția adoptată de deputații rusi miercuri, 30 noiembrie.

„Politicienii din cele două țări încearcă să treacă cu vederea problemele propriei lor relații, demonstrând dorință de fi prieteni împotriva inamicului comun. Prin aceasta provocare ei nu numai că aduc daune ireparabile relațiilor cu Rusia, dar, de asemenea, subminează inviolabilitatea frontierelor sale” – declara în rezolutia sa Duma de Stat a Rusiei.

Deputații ruși cred că Polonia și Ucraina vor să „rescrie retroactiv istoria și sa revizuiască începutul și rezultatul celui de al Doilea război mondial”.

Moscova se arata surprinsă de faptul că Polonia condamnă pactul Molotov – Ribbentrop, când ea insasi a semnat diverse acorduri cu Germania nazistă. De asemenea, a adăugat că Ucraina a jucat un rol important în deciziile URSS și a fost unul dintre membrii fondatori ai ONU.

Duma de Stat a declarat că ”Rusia, ca succesor al URSS, stat victorios în al Doilea război mondial, nu va permite revizuirea istoriei sale și a verdictelor Tribunalului de a Nürnberg, care a pus punctele pe ” i ” în problema responsabililor de dezlănțuirea celui mai sângeros război din istoria omenirii”, – se mai spune în rezolutia rusă.

De asemenea, documentul prevede că Rusia nu va permite „revizuirea ordinii mondiale postbelice, fiind unul dintre garanții acestei ordini” (sic!).

Totodata, Duma de Stat face apel la parlamentele din SUA și Marea Britanie, ca aliați în al Doilea război mondial, să se alăture rezolutiei adoptate.

În documentul adoptat de deputatii ruși se precizeaza ca Declaratia comuna a celor doua parlamente (Ucraina și Polonia) este ilegala și adăuga că „va trata orice încercare de a se baza pe faptul adoptării sale de către țări terțe și organizații internaționale drept acțiuni ostile” față de Rusia.

Amintim, parlamentele din Ucraina și Polonia au adoptat o Declarație comună pe 20 octombrie, la care urmeaza sa se alature în scurt timp și noul parlament din Lituania.

Declarația a subliniat faptul că ambele țări au suferit din cauza politicii imperiale ruse, în special – din cauza Pactului Ribbentrop-Molotov care a dus la izbucnirea celui de-al Doilea război mondial și ocuparea Poloniei de către Germania nazistă și Uniunea Sovietică, în septembrie 1939.
De asemenea, documentul condamnă ocupația actuală a teritoriilor Ucrainei de catre trupele ruse și subliniază necesitatea de a lupta pentru eliberarea lor.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

16 Responses to Duma de Stat amenință Ucraina și Polonia cu ”subminarea inviolabilității frontierelor”

 1. yehudy spune:

  draga ivan-nada sou, daca federatia rusa face amenintari privind inviolabilitatea granitelor unor state, atunci federatia rusa isi confirma oficial statutul de stat terorist si agresor 🙁
  iar federatia rusa se va autodizolva dupa modelul urss-ului datorita politicii lui putin, ala cu conturi in panama 🙂

  • yehudy spune:

   draga ivan-nada sou, faptul ca federatia rusa nu returneaza poloniei avionul doborat in care si-a ierdut viata presedintele polonez arata ca federatia rusa vea sa ascunda faptul ca rusii au doborat avionul 🙂
   rusii au doborat la moscova si un avion cu comunisti romani care erau impotriva moscovei 🙂
   draga ivan, istoria agreesiunilor moscovei nu se uiota 🙂
   draga ivan, moscova va deveni victima propriilor agresaiuni 🙂

 2. yehudy spune:

  draga ivan-nada sou: istoria ne demonstreaza ca hitler si stalin si-au impartit de comun acord polonia 🙂
  mai mult, trupele hitleriste si trupele sovietice au defilat impreuna dupa impartirea poloniei 🙂
  deci, draga ivan-nada sou, hitler=stalin in ceea ce priveste inceerea celui de-al doilea razboi mondial 🙂
  mai mult, stalin programase inceperea celui de-al doilea razboi mondial conform doctrinei politice si militare a urss-ului 🙂
  draga ivan-nada sou citeste cartile scrise de colonelul GRU viktor suvorov:
  1. sparhgatorul de gheata, in care carte o sa afli doctrinapolitrica si militara a lui stalin de a ocupa intreaga europa
  2. ziua m. in care o sa afli intrega pregatire de razboi a urss-ului.: pregatire economica, sociala si psihologica ! 🙂
  3. ultima republic: in care o sa afli ca urss-ul lui stalin dorea sa acapareze intrhul glob, pana la „ultima republica” 🙂

 3. Basarabia e Romania spune:

  Adica sclerozatii din duma imperiului (sau „federatie” cum o numesc ei apoi vorbesc de tara…..care tara ca subjuga zeci pe popoare pe care i-a rebotezat a se citi rusificat cu -ev sau -ov) au curajul sa nege HOTIA si BANDITISMUL comis de doua state criminale CCCP si Germania nazista….
  Au curajul si nesimtirea sa justifice actul banditesc criminal……chiar ca sunt intr-o lume paralela!!!!

 4. putin spune:

  Rusia a ocupat sute de km2 din Ucraina dar vorbeste de inviolabilitatea frontierelor sale. E ca o curva pe marginea trotuarului care isi da ochii peste cap la auzul ca niste copii tocmai au strigat-o curva. Si le raspune cu „curva santeti voi”.

  • nada spune:

   Ma curva de tradaor de tara ce esti, tu Ucrainei FASCISTE ii plangi tu de mila ma porcule, unei tari fasciste care OCUPA cele mai multe teritorii istorice romanesti?
   Ma bagate-as in pilda ma-ti de bestie spurcata de sorosist imputit care aperi teritoriile dusmanilor Romaniei de pe pozitia bestiei a lui Soros un criminal care vrea sa distruga Statul Romania si poporul roman.
   Ma cacat imputit ce vrei tu ma distrugerea Romaniei?
   Cine pilda mati esti tu ma spurcatule incat sa ai curajul in mod public sa sustii pe fatza dusmanii Romaniei si distrugerea Romanie si a poporul roman ?

 5. mocanu dan spune:

  PROBLEMA MARE PENTRU RUSNACI SA-I SCUIPE FRATII SLAVI….MEZINUL SE CREDE CONDUCATORUL VERILOR POLONEZI SI PARINTILOR UKRAINIENI

  • nada spune:

   Fi tu linistit ca Rusia nu scuipa rusii ei chiar daca acestia locuiesc intr-un teritoriu rusesc aflat sub ocupatie fascista.
   Este doar o problema de timp (foarte scurt) pina rusii de la granita Rusiei(ca asta inseamna ucraina) se vor intoarce la patria mama.

   • bogdan spune:

    Adica vor pleca pocii inapoi in OLR asa singuri ? E o noutate ! De unde ai aflat-o mai Noada ? Veti pleca si din Crimeea sau doar din Donbas godacilor ?

   • mocanu dan spune:

    DA CE BA RUSNACULE,RUSOFONII VOSTRII AU CU CE PLECA ACASA LA VOI?…LE DAM NOI NISTE TAXIURI SA PLECE MAI REPEDE

   • mocanu dan spune:

    CINE DRACU CREZI CA SE VA INTOARCE IN SARACIA VOASTRA?

    • bogdan spune:

     Daca ar fi doar saracie ar mai fi cum ar mai fi ! Dar acolo domneste dementa colectiva si toti sunt condusi de un grup de hoti idioti gen putler ! Ca daca erau doar saraci dar intr-o democratie nu ar fi fost o problema !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top