Lagarde PorosenkoPreședintele Ucrainei Petro Poroșenko a asigurat-o pe directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, că reformele din Ucraina vor continua, în ciuda crizei politice.

Anunţul a fost facut de serviciul de presă al președintelui ucrainean. În același timp, Poroșenko a spus că este „decis să acționeze hotarat pentru a asigura stabilitatea politică și financiară din țară”.

„Președintele Ucrainei și director general al FMI au fost de acord să pregătească o foaie de parcurs pentru reformele prioritare care vor da un nou impuls relațiilor cu Fondul Monetar Internațional. De asemenea, au fost de acord asupra necesității de adoptare de urgenta de catre Parlamentul ucrainean a tuturor legilor privind reforma”, – se spune în declarație.
Intr-o conversatie cu Lagarde, Poroșenko a menționat că „resetarea” guvernului ar trebui să se faca fără să se apeleze la alegeri parlamentare anticipate, care, în opinia sa, „nu vor face decât să adâncească criza politică și ar putea înrăutăți condițiile pentru reformă”.
Mai târziu, șeful FMI a emis o declarație: „Am convenit asupra principiilor foii de parcurs și măsurilor prioritare pentru a asigura progresul programului, care va ajuta Ucraina sa intre pe calea unei creșteri puternice și durabile”, potrivit Reuters.
Anterior, Lagarde a emis o declarație în care a avertizat guvernul ucrainean despre posibila sistare a programului de asistență al țării. Potrivit ei, FMI este preocupat de progresul lent al Ucrainei în sectoarele îmbunătățirii guvernanței, combaterii corupției și reducerea influenței grupurilor de interese asupra politicii.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top