Nord StreamVladimir Putin l-a telefonat pe premierul italian Matteo Renzi pentru a discuta despre posibilitatea participarii partii italiene în proiectul „Nord Stream – 2”. În același timp, ziarul remarca faptul că Renzi a ridicat anterior problema conformității proiectului normelor europene.

Rusia încearcă să obtina astfel sprijinul partii italiene pentru „Nord Stream-2”. Potrivit publicației La Stampa, Putin a văzut în Italia un posibil partener pentru depășirea diferendului care a apărut cu Uniunea Europeană pe această temă.

Multe țări europene au o atitudine negativă față de proiect din trei motive. În primul rând, crește dependența energetică a Europei faţă de Rusia. În al doilea rând, Rusia furnizează gaz către Europa, ocolind Ucraina. Și, în al treilea rând, CE s-a opus „Nord Stream – 2” deoarece in proiect este implicata doar partea germană, iar prezenta Austriei și Olandei este insuficientă pentru a elimina aceste obiecții.

Astfel, Rusia consideră că participarea Italiei va elimina acest obstacol. În plus, alegerea Kremlinului se explică prin faptul că, în decembrie anul trecut, Renzi a solicitat Comisiei Europene să verifice participarea germană în cadrul proiectului „Nord Stream – 2” si daca aceasta participare este conforma normelor europene.

Ziarul notează că participarea Italiei în proiect ar coincide intereselor acestei țări. În 2015, Italia şi-a revenit din criză, iar consumul de gaze naturale a crescut cu 15%. În 2016, apreciaza ziarul, acesta va crește și mai mult, dar producția interna a acestei surse de energie este redusa din cauza interdictiilor ecologice.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top