FawsiaAstazi urma să înceapă în Tatarstan (Rusia) procesul împotriva activistei de opoziţie Fawzi Bayramova președinte al organizaţiei culturale Milli Mejlis (Parlamentul național) al Poporului Tatar și Partidului Independenței Naționale Ittifak.”

Activista este acuzată de extremism și incitare la ură într-o serie de articole postate pe rețelele sociale, inclusiv în sprijinul poporului tătar din Crimeea, potrivit portalul Krym.Realii.

Asa cum a anuntat chiar inculpata pe rețelele sociale, astazi urmeaza sa se pronunte sentinta, precizând că ea este acuzata de extremism, procurorii cerand condamnerea la un an cu suspendare. Actul de acuzare precizează că „Bayramova, fiind președinte al Milli Mejlis, conștienta de pericolul social al acțiunilor sale a comis o crimă împotriva ordinii și securității statului constituțional acțiuni care vizează incitarea la ură și dușmănie interetnica”.

În special, activista este acuzata pentru unele articolele aparute pe Internet precum Fiarele și victima„, Cu privire la situația din Crimeea și Ucraina” in care si-a aratat sprijinul pentru tătarii din Crimeea și Ucraina.

Trebuie remarcat faptul că în luna mai a.c., Bayramova facea o profetie in care spunea, potrivit BBC Ucraina„, Mejlisul tătarilor din Crimeea va avea aceeasi soarta ca si Mejlisul din Tatarstan interzicerea activităților legale. În acest caz, ea a sfătuit tătarii din Crimeea sa-si creeze un guvern în exil și sa se  înregistreze la Organizația Națiunilor Unite.

Printre altele, în interviu sau, Bayramova spunea din momentul preluarii puterii de catre Putin, tătarilor din Rusia li s-a taiat oxigenul”: peste tot in Rusia au început să se închidă ultimele școli tătare, au început persecuțiile musulmanilor, ea însăși a fost condamnata la un an cu suspendare pentru „incitare la ura, iar proclamatia Milli Mejlisului catre comunitatea  internaționala a fost confiscata și declarata literatură interzisă.

Mai târziu Milli Mejlis a fost declarata organizatie ilegala. În cazul în care  Crimeea rămâne parte a Rusiei, Mejlisul poporului tătar din Crimeea va pati acelasi lucru„, a prezis Bayramova.

Persecuţii şi în Chuvashia

În Chuvashia, pentru publicarea unui articol semnat de Bayramova, autoritatile au deschis un dosar penal împotriva fondatorul și redactorul-șef al ziarului de opoziție Vziatki”, Edward Mochalov. Motivul pentru deschiderea dosarului a fost publicarea în ianuarie 2013 a unui articol semnat de Fawzi BayramovaNoi suntem tătari, nu rusi„.

Anchetatorii au afirmat articolul are ca scop incitarea la ură etnică și umilire a demnității naționale ruse. Apartamentul redactorului sef  și altor jurnaliști au fost perchezitionate, fiind confiscate calculatoare, DVD-ROM-uri  si literatura.

Amintim că, în 2009, în ajunul alegerilor din Tatarstan, Milli Mejlis a publicat pe internet o Scrisoare in atentia ONU, în care protesta impotriva încorporarii forțate a Tatarstanului in Federația Rusă. Ulterior, procuratura rusa a deschis un dosar penal cu privire la incitare la ură națională„, iar FSB a percheziționat birourile Milli Mejlis din Naberezhnye Chelny și toate  apartamente acestei organizații, de unde au fost confiscate calculatoare, documente și literatură.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top