putin acuzat de uciderea lui NemtovReprezentantul oficial al Comitetului de Investigații din Rusia (SKR), Vladimir Markin a declarat că în uciderea politicianului rus de opoziție Boris Nemțov ar putea exista „instigatori străini”.

Teza nu ar fi fost lansata de oficialul SKR daca Washingtonul nu sisi vedea de treaba. Insa Departamentului de Stat al Statelor Unite a cerut ieri Moscovei sa aduca în fața instatei pe toți cei responsabili de uciderea lui Boris Nemțov.

În declarația sa, Vladimir Markin sustine că „aparent grijulia” declarație a Departamentului de Stat nu poate sa nu ascunda o „șmecherie”. Potrivit reprezentantului SKR, declarația autorităților americane ar putea fi foarte bine o aluzie la incapacitatea anchetatorilor ruși de a găsi pe adevărații instigatori ai asasinatului, care, potrivit lui, „trageau de sfori din străinătate”.

Pe cine anume are in vedere drept adevărații arhitecți ai uciderii lui Boris Nemțov, Vladimir Markin nu a dezvaluit. Reprezentantul SRK vede „aluziile batjocoritoare” de peste ocean ca pe încercari de a umbri aniversarea anexarii Crimeei. Potrivit lui, aceste aluzii indică în mod clar asupra „binevoitorilor străini”.

„În ceea ce privește, sa le zicem inspiratorii crimei din străinătate, si nu clientii formali ai asasinatului, în afară de instanță penală, există cea mai înaltă instanță a istoriei, care va pune foarte repede totul la locul său”, – a declarat oficialul SKR.

Amintim, pe 29 februarie, Departamentul de Stat al SUA a cerut guvernului rus să se asigure că toți cei implicați în uciderea lui Boris Nemțov vor fi adusi în fața justiției. În declaratie se mai spunea că Statele Unite continuă să-și exprime îngrijorarea cu privire la intoleranța în creștere în Rusia fata de punctele de vedere independente sau opuse celor exprimate oficial.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top