Petrov mafiotCurtea Națională a Spaniei a emis mandat internațional de arestare  împotriva mai multor cetățeni ruși acuzati de legaturi cu grupari de crima organizata, printre care se numără inclusiv membri ai cercului puterii lui Vladimir Putin, scrie El Mundo.

Judecătorul Jose de la Mata, care investighează gruparile de crimă organizată Malîșevskaia și Tambovskaia spune că fiecare dintre învinuiți se face vinovat „de fapte foarte grave”. In lista se afla, printre altii, un general, deputati, ministri și un fost vicepremier rus.

În acuzațiile sale, procurorul a denunțat legăturile strânse cu multe dintre sferele de putere ale președintelui rus, atât politica, cât și în domeniile economic, juridic și militar.

Cadrul în care s-a produs cererea Curții Naționale a fost oferit de operațiunea Troika, derulata în 2008 impotriva a doua grupari mafiote din Europa de Est: Tambovskaia, condusa de Gennadi Petrov, și Malîsevskaia, controlată de Alexandr Malîsev. Cei doi capi mafioti au fost arestați în cadrul operațiunii impreuna cu alte douăzeci de persoane.

Unul dintre cele mai importante nume a cărui detenție a fost ceruta de judecător este Vladislav Reznik, considerat ca fiind o piesa esențială în reteaua creata de Petrov. Reznik a fost președinte al Comisiei parlamentare pentru instituțiile de credit și piețele financiare din Duma de Stat și membru al Consiliului Național al Băncilor din Rusia.
Conform cererii de arestare, elaborata de către magistratul de la Audiencia Nacional, Reznik „derula activități necesare, legale sau ilegale (inside trading, informații privilegiate, etc.), la cele mai înalte niveluri din Rusia în favoarea intereselor lui Petrov și a organizației sale”. „Relația dintre Petrov și Reznik este și de natură economică, atât în Spania cât și în Rusia”, spune judecătorul. Reznik

Pe lângă Reznik, mandat internațional de arestare a fost emis si pe numele soției sale, Diana Gindin.

O altă ”personalitate” mentionata in cererea de arestare a judecatorului este generalul Nikolai Aulov,  șeful Direcției Generale a Ministerului de Interne al Rusiei în Districtul federal Central. Capii mafioti s-au folosit de aceste legaturi la nivel inalt pentru asigurarea „protectie de sus” si pentru promovarea propriilor interese.

„Aulov a abuzat de puterea si inflenta sa pentru a efectua acte de intimidare sau de amenințări la adresa unor persoane care intrau in contradictie cu interesele lui Petrov”.

Lista ”figurilor proeminente ale elitei politice rusești” acuzate de procurorii spanioli continua cu Igor Sobolevski, despre care De la Mata sustine ca îl informa pe Petrov „cu privire la acțiunile pe care forțele de securitate le desfășurau împotriva crimei organizate”.
Un alt notabil este si Viktor Zubkov, adjunctul lui Putin între 2007-2008, cand acesta era premier.

De asemenea, lista conține fostul ministru al Apărării, Anatoli Serdiukov, fostul ministru al Dezvoltării Regionale Dmitri Kozak și fostul ministru al tehnologiei Informației, Leonid Reiman.

Acuzațiile împotriva rusilor includ asasinate, crime, trafic ilegal de arme, șantaj, înșelăciune, fals, luare de mită, trafic de droguri și spălare de bani.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (7 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top