PorosenkoMinisterul de Interne, Serviciul de Securitate (SBU) și alte agenții de aplicare a legii trebuie să dezarmeze toate grupurile armate ilegale din Ucraina, a declarat președintele Petro Poroșenko la reuniunea Consiliului Securității Naționale și de Apărare al Ucrainei.

Comentând cu privire la conflictul din Mucacevo, președintele Ucrainei a declarat că nicio forță politică nu ar trebui să aibă și nu va avea forțe armate, potrivit serviciului de presă al președintelui ucrainean.

Presedintele Ucrainei a declarat că cresterea tensiunii din Donbas in mod ciudat s-a sincronizat cu o încercare de destabilizare a situației „în partea de vest, la o mie de kilometri de front, unde au aparut oameni cu arme grele”.

Președintele a constatat că, în timpul războiului, încercările de a destabiliza situația reprezinta o lovitură puternică pentru apărarea țării, și statul nu le va permite.

Sâmbătă, organizația extremistă „Pravîi Sektor” a intrat în confruntare deschisa cu poliția și structurile locale de afaceri în localitatea Mucacevo din regiunea Transcarpatia. In cursul luptelor au fost utilizate un lansator de grenade și mitraliere.

masine politie arseConform celor mai recente date ale Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, trei persoane au fost ucise și 13 rănite in incidentul armat din Mucacevo. Luptatorii Pravîi Sektor s-au refugiat într-o pădure și au declarat că vor depune armele numai dacă le va ordona liderul lor, Dmitri Iaros.

Ei explica acțiunile lor prin incercarea de a combate contrabanda în  care, în opinia lor, sunt implicati oficialii locali.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top