betman car2Pe 1 ianuarie a fost ucis comandantul unei formatiuni militare din Lugansk, Alexandr Bednov, poreclit Batman. Masacrul s-a dovedit a fi „ spectaculos”. Mașina lui Bednov si a insotitorilor sai a fost mitraliata, apoi incendiata cu un aruncator de flacari.

Împreună cu Batman au fost ucisi mai mulți soldați din echipa sa, în total șase persoane. Insurgenții rămasi din unitatea lui Batman”: o parte au fost dezarmati, altii arestati.

Acum, în mass-media oficială separatista, „Batman” este denumit lider de banda„, potrivit slon.ru.

Aparent, autoritățile din autoproclamata Republica Populara Lugansk (RPL), reprezentate de Igor Plotnitky, lichideaza toate gruparile militare neloiale. Faptul ca au inceput cu Bednov nu este surprinzător. Spre deosebire de alte comandanți recalcitranti, „banda” lui Batman avea cartierul general în orasul Lugansk, iar acest fapt in sine era foarte enervant pentru conducerea republicii. Bednov l-a acuzat pe Plotnitky de uzurparea puterii, incompetență și presiune asupra comandantilor incomozi, care spun mereu adevărul„.

batman car

Insotitorii lui Batman, mitraliati si apoi incendiati

Plotniţky nu ascunde intențiile sale: Timpul atamanilor a trecut” a declarat acesta cu puțin timp înainte de lichidarea lui BatmanCu toate acestea, crearea noii verticale a puterii are si alţi adversari serioşi.

Cazacii de pe Don

În primul rând, vorbim despre cazacii de pe Don condusi de atamanul Nikolai Kozitsyn. Influența lui Plotnitky se rasfrange doar asupra orasului Lugansk, a orașului Krasnodon şi Lutugino. Restul RPL  este sub controlul cazacilor, care numesc aceste „pamanturi” noi drept „Pământul Marii Armate a Cazacilor de pe Don”. Cazacii nu recunosct autoritatea lui Plotnitky, despre care spun ca este un jidan neînțeles„, hoț și uzurpator, cum nu exista nici în Ucraina fascistă„.

Între trupele cazacilor și militanții RPL, pe care primii nu-i consideră voluntari, ci mercenari, au loc ciocniri armate frecvente, iar între liderii lor au loc deseori schimburi de replici dure. De exemplu, Plotniţky spune că în Armata LNR va fi format un regiment cazacesc. Restul cazacilor vor fi dezarmati sub amenințarea „măsurilor corespunzătoare”. Ca răspuns, Kozitin amenință cu marsul celor o suta de mii de cazaci asupra Luganskului  și declara RPL stat inexistent„.

Kozitsin

Atamanul Koziţin

Este posibil ca după eliminarea lui Bednov, in regiunea sa creasca opozitia fata de Plotniţky. La sfârșitul anului trecut împotriva acestuia a fost formata o coaliție puternică: gruparea lui Batman, cazacii” lui Kozityn și batalionul lui Alexei Mozgovoi. Toti acestia se opun autorității RPL și acordului de la Minsk.

Pentru ce se lupta

Miza bataliei este mare. În pofida razboiului, RPL este o buna sursă de venit. Să începem cu faptul toti comandanții de teren colecteaza in mod direct „tribut” din teritoriile controlate. De exemplu, în orasul Stahanov antreprenorii plătesc „zeciuiala” cazacilor. Ei se pot considera norocosi, deoarece la Antracit oamenii de afaceri plătesc 20% din profituri, în Alchevsk 50%. Nimeni nu crâcneşte: pentru neplatataxelor” te declara pravosek” (de dreapta) și te baga la „beci„.

carbuneCastiguri importante se fac şi pe seama confiscarii masinilor de la populatie. Conform estimărilor MAI al Ucrainei, până la sfârșitul anului trecut, rebelii au confiscat in Donbas aproximativ 1.000 de mașini. Toate au fost trimise in Rusia. De asemenea, din teritoriile ocupate sunt traficate echipamente si utilajele industriale și cărbunele produs la minele din zona.

Un alt capitol de castig ajutorul umanitar din Rusia. Potrivit sefilor cazacilor, ajutoarele sunt furate de rebeli si vandute in comert.
Pentru ca tot mai multi lideri locali sunt convinsi ca proiectul Novorossia a fost inchis, principala preocupare este acum „acumularea de capital”, si cat mai repede posibil.

Din cauza sancțiunilor, Crimeea a devenit foarte scumpa pentru Rusia. Dar dacă peninsula este pentru Kremlin un „loc sacru”, Novorossia este mai degraba „un ulcer”. Prin urmare, nu este exlus ca lichidarile reciproce a rebelilor din Donbas sa aduca un oftat de ușurare nu numai la Kiev, dar și la Moscova

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to După lichidarea lui „Batman”, Donbasul este tot mai aproape de un război civil

  1. […] Împreună cu Batman au fost ucisi mai mulți soldați dinechipa sa, în total șase persoane. Insurgenții rămasi din unitatea lui „Batman”: o parte au fost dezarmati, altii arestati, scrie paginaderusia.ro. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top