CIOConducerea Comitetului Internațional Olimpic (CIO) și a celor mai importante federații sportive internaționale, care au participat marti la reuniunea Olimpica din Lausanne, a aprobat unanim decizia Asociației Internaționale de Atletism (IAAF) de a nu permite participarea echipei ruse de atletism la Jocurile de la Rio de Janeiro.

Anterior, Comitetul executiv CIO a declarat ca salută și sprijină poziția IAAF, deoarece problema suspendarii de la competitiile sportive este de competența Federației Internaționale relevante.

La randul sau, șeful CIO, Thomas Bach, a precizat că la Rio nu vor fi admisi gimnasti sub pavilion rusesc. În ceea ce privește alte sporturi, CIO acorda federațiilor internaționale relevante dreptul de a decide dacă să-i lase sau nu pe sportivii ruși la Jocurile Olimpice. CIO va trata deciziile federatiilor internationale cu același respect, așa cum a fost și cazul cu IAAF.

Potrivit lui Bach, va fi ingradita participarea la Jocurile Olimpice 2016 a tuturor celor implicati în cazuri de dopaj, inclusiv antrenori și medici. De asemenea, el a menționat că IAAF va efectua o reexaminare individuală a fiecărui atlet din Rusia și Kenya.
„Există îndoieli foarte serioase cu privire la prezumția de nevinovăție a sportivilor din țările față de care WADA a emis anumite pretentii”, – a spus Bach, citat de „Match TV”.

În același timp, CIO nu ia în considerare problema descalificării pentru dopaj a Comitetului Olimpic din Rusia. Acest lucru înseamnă că restul sportivilor din Rusia vor putea partica la Jocurile Olimpice sub pavilion rusesc.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

6 Responses to E oficial. Comitetul Internațional Olimpic a confirmat interdicția participării la Rio pentru sportivii gimnaști din Rusia

  1. bogdan spune:

    Dar pt dementul de putinalau cand vor aparea interdictiile ! Asta e principalul nebun din tara asta de dementi !

  2. putin spune:

    Un rus si un neamt uitati de lume pazeau fiecare cate un obiectiv, iar cand patrulau se intalneau pentru o buna bucata de drum. Cum amandoi se plictiseau ingrozitor, au incercat sa converseze:Neamtul, increzator: Sprechen Sie Deutsch?Rusul: Niet-niet!Neamtul, conciliant: Parlez-vous Francais ?Rusul: Niet-niet!Neamtul, cu speranta: Do you speak English?Rusul plictisit: Niet!Neamtul, disperat: Habla Espanol?Rusul imun: Niet!Neamtul: tace, aproape resemnat.Rusul, cu superioritate: Gavarite pa ruski?Neamtul, cu disperare: Nein!La care rusul, sententios: Niet Kultur!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top