trafic MoscovaRusia ar trebui să scape de instituțiile economice neperformante și să mute activitatea de afaceri înt-o „norma de rentabilitate asteptată”, scrie ziarul „Vedomosti”, citand concluziile unui raport al expertilor Scolii Superioare de Economie (SSE) din Rusia.

Potrivit experților intervievați de SSE, cel mai probabil scenariu de dezvoltare socio-economică a Rusiei este cel inerțial. Probabilitatea unui rezultat negativ în urma continuării politicii economice actuale a fost estimat la 90%. Mai mult de jumătate dintre respondenți sustin ca economia rusa intra pe trend de recesiune, iar peste o treime cred intr-o stagnare de lunga durata.

Opțiunea cea mai preferată ar fi accelerarea reformelor, dar probabilitatea acestui scenariu este neglijabila.

Rezultatul reformelor amânate va fi un deceniu de stagnare, astfel încât nivelul de bunăstare în Rusia nu va reusi sa ajunga din urma Europa de Vest. Totodata, Rusia va fi depasita de China.

De asemenea, experții sunt de părere că în urmatorii cinci ani va avea loc o scadere treptată a cheltuielilor sociale ale statului. Conform calculelor SSE, până în 2018 cheltuielile pentru programele sociale vor fi reduse cu aproximativ o treime – ajungand la nivelul anului 2006.

Un procent de 40% din gospodării, cu rezerve, vor începe să „formeze servicii sociale pentru ei înșiși”, fie trecand în sectoarele private ale sănătății și educației, fie vor reveni la practica corupției cotidiene.

Restul populației va exercita presiune asupra guvernului, cerând întoarcerea avantajelor pierdute. Nemulțumirile sociale vor crește, iar puterea de stat nu le va mai putea stăpâni, sustin expertii SSE.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Economia rusă va stagna timp de 10 ani

  1. yehudy spune:

    coruptia va dezimntegra rusia 🙂
    iar putin va intra in istoria ca cel care a dezintegrat rusia 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top