Efectivul Forțelor Armate ale Federației Ruse a scăzut de la 1 ianuarie 2018 cu aproape 300 de persoane. Decretul respectiv a fost semnat de președintele rus Vladimir Putin la jumătatea lunii noiembrie și a intrat în vigoare luni.

„Am decis să stabilesc efectivul de personal al Forțelor Armate ale Federației Ruse în număr de 1.902.758 unități, inclusiv 1.013.628 de soldați”, se spune în decret.

Prin același document, actele anterioare din 8 iulie 2016 și 28 martie 2017 au fost declarate nevalabile.

Conform precedentului decret, efectivul Forțelor Armate ruse a fost majorat pentru prima dată din 2005 la 1.903.051 de persoane. Astfel, decretul care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 reduce efectivul forțelor armate ruse cu 293 de persoane, notează Tass.

În prezent, Forțele Armate ale Federației Ruse includ trei tipuri de trupe: forțele terestre, marina, forțele aeriene și spațiale. De asemenea, Forțele Armate Ruse includ și următoarele tipuri de trupe: trupe aeropurtate, forțe strategice, trupe speciale.

Personalul civil al Ministerului Apărării din Federația Rusă reprezintă aproximativ 40% din armată. Acești angajați sunt de regula bucătari, șoferi, psihologi, lucrători medicali și alte profesii care asigură funcționarea armatei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Efectivul armatei ruse s-a redus cu 293 de persoane

  1. barbu marian spune:

    mai schimba si tu placa ca ne-am saturat de ideile tale timpite

  2. bogdan spune:

    Cei 300 au fost taiati de Ignat ! Deja sunt jambon, carnati si caltabosi ! Unii sunt deja cacati !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top