falimente turismDupă ce, pe 16 iulie, unul dintre cei mai vechi tour-operatori din Rusia  Nevaa anunțat suspendarea operațiunilor sale din cauza problemelor financiare, provocând astfel panică pe piaţa de turism rusească, o serie de alte companii mari de profil au început să tragă obloanele.

Ultimul anunţ privind suspendarea activităţii a fost postat, astăzi, de către tour-operatorul IntAer, transmite RIA Novosti”.

Având în vedere incapacitatea de a ne îndeplini obligațiile financiare față de clienți și parteneri, grupul turistic de companiiIntAer „, reprezentat prin două entități IntAerși „IntAer Travel – este forțat să anunțe suspendarea activităților sale„, se arată în declarație.

Printre cauzele retragerii forțate de pe piață compania enumeră scăderea bruscă a cererii și a puterii de cumpărare din cauza ratelor de schimb în creștere și a situației politice dificile generate de sanţiuni.

Grupul de companii IntAer” este activ din anul 1992 și este printre cele mai mari douăzeci de companii de turism din Rusia. Tour-operatorul lucrează în principal cu destinaţii precumItalia, Spania, Emiratele Arabe Unite, Bulgaria, Grecia, India, Thailanda, Sri Lanka.

Criza turismului

Amintim că, pe 16 iulie, conducerea unuia dintre cei mai vechi tour-operatori din Rusia compania” Neva a anunțat suspendarea operațiunilor sale din cauza problemelor financiare.

Falimentul Neva a lăsat captivi în hoteluri şi aeroporturi din toată lumea circa 17.000 de turisti rusi.

Ulterior, pe 25 iulie, o altă companie – Roza Vetrov MIR – şi-a declarat falimentul, iar pe 30 iulie operatorul din Sankt Petersburg – Expo-Tur.

Cea mai mare lovitură turismului rusesc a venit din partea tour-operatorului Labirint, care pe 2 august a anunțat îşi suspenda activitatea. Conform estimărilor preliminare, în urma falimentului Labirint au avut de suferit circa 40.000 de turişti ruşi care au cumpărat pachete turistice.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top