tanc arsDoar 26% dintre ruși cred ca Rusia a declansat razboiul din Ucraina, în timp ce proportia ucrainenilor este de 70% (semn ca 30% se informeaza din canale media rusesti).

Totodata, 59% din cetățenii ruși nu cred cele două țări sunt implicate într-o confruntare militară, potrvit unui sondaj realizat în august și septembrie de Levada Center în Rusia şi de   Institutul Internațional de Sociologie de la Kiev în Ucraina.

Potrivit sondajului, 50% dintre ruși cred Rusia sprijină în mod activ separatistii prorusi din estul Ucrainei. Printre populația Ucrainei aceasta opinie a fost exprimată de 74% dintre respondenți. Totodata, 66% din ucraineni nu cred Rusia apără interesele rușilor din Donbas, şi numai unul din cinci ucraineni crede ca Moscova a initiat o actiune de protecție a populației ruse.

Diferente si mai notabile sunt la capitolul responsabililor declansarii razboiului. Astfel,  75% dintre ruși nu cred ca Rusia este responsabila de conflictul din estul Ucrainei. În același timp, majoritatea ucrainenilor 63% cred Rusia este vinovata pentru moartea civililor din regiunea Donbas.

rebel

În ceea ce privește soluționarea conflictului, 28% din ucraineni vor pace cu orice preț, 24% din respondenți consideră că este posibil un compromis cu autoritățile autoproclamate de la Donetk și Lugansk, dar fara concesii majore. 23% dintre respondenți au spus un compromis este necesar doar în chestiuni de principiu. Fiecare al șaselea cetatean din Ucraina este de părere Guvernul nu ar trebuie sa accepte niciun fel de concesii autorităților separatiste.

Aproape jumătate dintre ucraineni (45%) consideră statutul politic al Donbasului ar trebui să rămână la fel ca înainte de criză. Aproximativ același număr de ruși (40%) ar dori să vadă regiunea independenta.

Potrivit analistului politic Alexei Makarkin, ucrainenii și rușii sincer nu se pot intelege. Rușii vad în ucraineni un popor frățesc care s-a poticnit, și ar trebui adus pe calea cea dreaptă„, iar societatea ucraineană se simte agresata de ambițiile imperiale ale Moscovei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Eficienţa propagandei Kremlinului: Circa 60% dintre ruşi nu cred că sunt în război cu Ucraina

  1. rsumy spune:

    Rusi prosti… Putini au acces la Internet, iar din acestia, si mai putini cunosc engleza. Deci, canale de informatii independente pentru rusul de rand = ~ 0!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top