Emiratele Arabe Unite (EAU) intenționează să cumpere de la Roskosmos o nava spațiala Soiuz și servicii de lansare, a anuntat pentru RIA-Novosti directorul executiv al companiei de stat ruse, Serghei Krikalev.
Potrivit oficialuui, EAU vor să cumpere mai exact două locuri în nava spațială, care, conform regulilor, va fi condusă de un cetățean rus.
În cazul în care contractul va fi încheiat, Roskosmos va face comanda suplimentara de o nava Soiuz, iar zborul poate fi efectuat nu mai devreme de doi ani, a spus Krikalev.
În prezent, între Rusia și EAU exista un contract pentru o lansare în spațiu programata pentru 2019. Potrivit contractului, un astronaut din EAU va petrece opt zile pe orbita Pamantului. Inițial, zborul trebuia să aibă loc în primăvara acestui an, dar din cauza accidentului rachetei Soiuz-FG din luna octombrie a anului trecut, termenul lansarii a fost amanta pentru la toamna.
Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.
Ce fraieri.Ar putea apela la americani.Costuri mai mici,confort si tehnologie superioara.Doar ca nu zboara.Doar sunt inintea rusilor cu decenii.
…neaaah…tehnologia avansata costa pe cand voi cei rupti in cur de saracie vindeti acum si la juma’ de pret… aveti lichidare de stoc ca oricum nu mai aveti acces la componente sa faceti alte rachete noi…
Pai este normal caci nimeni nu mai produce lampile necesare pt rachetele sovietice… 🙂
Ai inteles gresit.Nu cumpara de la cei catine – rupti in cur – ci de la rusi.
Purcica sovietica ! Adica de ce nu zboara ? Ia priveste aici :
https://en.wikipedia.org/wiki/2018_in_spaceflight Asta este pt anul intreg 2018 ! Daca vei cauta in partea de jos a paginii vei vedea si lansarile pe fiecare tara:
1.China -39 lansari
2.USA -34 lansari
3.Porcia -20 lansari
4.UE -8 lansari
5.India -7 lansari
6.Japonia-6 lansari
Deci ce grohai tu aici ?!
bogdn
Imi cer scuze.Nu pot sa grohai ca cei ca tine.Avand in vedere informatiile furnizate de tine imi dau seama de ce tarile arabe bogate prefera tehnologie ruseasca.
Mai amana ceva lansarile sa aiba timp sa dea rugina jos de pe tevile alea si sa caute lampi pt electronica de la bord fabricata in anii 70 ai secolului trecut ! 🙂