erdogan tatariWeekend-ul trecut la Ankara a avut loc Congresul Mondial al tătarilor din Crimeea. În timpul congresului, participanții au făcut mai multe declarații de rezonanță despre anexarea Crimeei de catre Rusia. Luni, 3 august, a avut loc o întâlnire cu reprezentantii poporului tătară din Crimeea cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Anterior, in scrisoarea sa adresata delegatilor congresului, președintele Erdogan a salutat oaspeții sosit în Turcia pentru a participa la Congresul Mondial al tătarilor din Crimeea.

Liderul turc a denunțat anexarea peninsulei Crimeea de catre Federația Rusă: „Din păcate, de-a lungul istoriei, poporului tătar din Crimeea i-a fost fost refuzat dreptul la viață decentă si libera, în patria lor, din cauza deportărilor colective și a represiunilor. Și astăzi asistăm la anexarea ilegală a Crimeei și altor asemenea evenimente regretabile.”

Președintele turc i-a apreciat pe tătarii din Crimeea pentru „stocism si rezistenta” în ciuda politicii Rusiei.

erdogan„Turcia nu recunoaște și nu va recunoaște anexarea Crimeei”, – a asigurat Erdogan.

Președintele a constatat că principala prioritate pentru Turcia în criza din Ucraina este pacea, prosperitatea și securitatea tătarilor din Crimeea. Potrivit lui Erdogan, in contrapunerea represiunii și opresiunii cu care se confruntă tatarii din Crimeea, Republica Turcia poartă discuții cu toate părțile, face propuneri și ia măsurile necesare. „La fel ca astăzi si în viitor, puteți fi siguri de sprijinul nostru”, – a declarat liderul turc.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top