Pe baza surselor deschise din Internet au fost descoperite noi dovezi că colonelul GRU Anatoli Cepiga – alias Rulsan Boșiorv – unul dintre otrăvitorii lui Serghei Skripal, a primit titlul de ”Erou al Rusiei”, desi acest fapt este negat de secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov. El a declarta că Kremlinul a verificat informațiile privind acordarea lui Cepiga a titlului de ”Eou”, dar că nu există informații că acest titlui a fost acordat vreodata unei persoană cu acest nume.

Ce nu a reusit sa descopere Kremlinul, a obtinut site-ul Dvacy: care a preluat din rețeaua socială Odnoklassniki o fotografie clară cu panoul de onoare al ”Eroilor absolvenți” ai Școlii militare DVOKU, printre care și Anatoli Vladimirovici Cepiga.

Fotografia din „Odnoklassniki” a fost postata de unui dintre vizitatorii muzeului DVOKU în iunie 2017, când Cepiga-Boșirov nu era încă cunoscut în întreaga lume, notează The Insider.

Muzeul de Istorie al DVOKU este închis pentru public, dar aici au loc evenimentele solemne sau excursii pentru elevi, cadeti și absolvenți de școli, comenteaza Radio Liberty.

Același panou de onoare poate fi regăsit si pe site-ul Ministerului Apărării al Rusiei.

În plus, Cepiga este menționat printre absolvenții acestei instituții de învățământ militar pe site-ul DVOKU în secțiunea „Absolvenții școlii – eroi ai Federației Ruse”. „Anatoli Vladimirovici Cepiga. Prin decret al președintelui Federației Ruse, i s-a acordat titlul onorific de erou al Federației Ruse”, scrie inscripția.

Autoritatile britanice îl consideră pe Alexandr Petrov și Ruslan Boșirov, care s-a dovedit a fi Anatoli Cepiga, a fi otrăvitorii ex-colonelului GRU Serghei Skripal și fiicei sale Iulia, pe 4 martie, în orasul englez Salisbury.

Ulterior, într-un interviu pentru RT, cei doi s-au prezentat drept „simpi turiști”, negand orice legatura cu Skripal sau serviciile secrete ruse.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to ”Eroul” Cepiga a fost găsit pe site-ul Ministerului rus al Apărării, unde Kremlinul nu a reușit să-l găsească

  1. bogdan spune:

    Porci…

  2. Basarabia e Romania spune:

    Nu l-au gasit si pe celalalt printre poze? Sau ala nu-i „erou”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top