Recepția finală a noilor tancuri rusești ”Armata” se amână iar din cauza lipsei de fonduri și a problemelor tehnice, susține publicația The Times.

Nu este înca un eșec în șirul altor  proiecte militare din Rusia, ci un „eșec total al Ministerului Apărării al Rusiei”, comenteaza publicatia.

Potrivit analiștilor, tancul anunțat  – cel mai avansat din lume potrivit asigurarilor armatei ruse – nu a trecut nici măcar de stadiul cercetarii si dezvoltarii.

În aceeasi situatie se afla și alte vehicule bindate de luptă, dezvoltate pe platforma comuna cu tancul ”Armata”.

Cercetător principal al The Royal United Services Institute (RUSI), Igor Sutiaghin sustine că principalul tanc de lupta T-14 „Armata“ trebuia să intre in dotarea armatei în 2011, dar darea sa in exploatare a fost amânata pentru 2020. Potrivit publicației, era planificată testarea a 2.300 de tancuri, cu toate acestea, conform ultimelor estimari, până în ianuarie 2021 doar 64 de tancuri vor fi pregătite pentru teste. Sutiaghin susține că princiapalele cauze ale intarzierilor sunt problemele de soft, precum și sancțiunilor care au afectat importul de piese si componente din SUA.

„Din cauza sancțiunilor și a stării industriei rusești de apărare, toate proiectele sunt amânate”,afirma expertul RUSI. Tancul ”Armada” T-14 este cunoscut mai ales pentru rusinoasa pana de motor din timpul repetițiilor pentru parada de Zilua Victoriei din 9 mai 2015 în Piața Roșie.

Și Andrei Frolov, cercetător la Centrul de Analiza a Strategiilor și Tehnologiilor, a remarcat că lipsa de fonduri a întârziat dezvoltarea tancului T-14 „Armata“, precum și a vehiculelor de luptă „Kurganeț-25“ și „Bumerang“, potrivit Shepherd Media.

„Noi, Occidentul, credem că nimeni nu o poate da in bara ca noi, dar sincer vorbind, Rusia și China o pot face și ei”, comenteaza Francis Tusa, editorul ziarului Defence Analysis, situatia creata cu T-14 ”Armata”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

4 Responses to Eșec total al ”mândriei militare ruse”. Tancul ”Armata” nu poate fi terminat din cauza sancțiunilor SUA

  1. bogdan spune:

    T-14 Armata ? Ce-i ala ? !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top