La Strasbourg, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, a avut loc o dezbatere pe marginea raportului privind situația și viitorul relațiilor politice dintre UE și Rusia.

În numele fracțiunii „Conservatorii și reformatorii europeni”, a vorbit deputatul polonez Anna Fotyga.

Ea a citat din marele om politic și maresal polonez Jozef Pilsudski (1867-1935): „Rusia promite când este forțată să facă acest lucru și nu ține promisiunile din momentul în care are puterea să o facă”. Aceste cuvinte au fost spuse acum o sută de ani de marele polonez, Jozef Pilsudski, și generații întregi de polonezi și alte popoare din partea noastră de Europa le-au confirmat prin soarta lor „, a spus fostul ministru polonez de externe.

„În vremurile moderne, aceste cuvinte au fost confirmate în 2008 în Georgia, după 2014 în Ucraina și Orientul Mijlociu, în Arctica, precum și în Rusia în relație cu societatea și în multe alte locuri”, a afirmat politicianul.

În raportul adoptat și întocit de europarlamentarul leton Sandra Kalniete se conține o listă a acțiunilor întreprinse de Kremlin care încalcă dreptul internațional și drepturile omului. Documentul conține, de asemenea, o listă a amendamentelor făcute de Anna Fotyga, inclusiv cele referitoare la intensificarea activităților ostile de spionaj rusesc din ultimii ani, care au atins un nivel fara precedent din timpul războiului rece.

„Ma bucur ca documentul pastreaza, de asemenea, propunerile mele privind solidaritatea interna, daca vorbim de securitatea energetica”, a declarat coautorul raportului.

„Este deosebit de important amendamentul care spune ca Nord Stream 2 sporește dependența UE față de aprovizionarea cu gaze din Rusia, amenință piața internă a UE și nu respectă politica energetică și interesele strategice ale UE, prin urmare proiectul ar trebui adoptat”, a adăugat el.

Rezoluția adoptată subliniază faptul că, în condițiile actuale, este imposibil să se considere Rusia un „partener strategic”, iar „UE trebuie să fie decisivă în așteptările sale cu privire la Rusia”. Deputații europeni și-au exprimat opoziția față de viziunea policentrică a rușilor privd concertul puterilor globale.

„Rusia nu are drept de veto asupra aspirațiilor euro-atlantice ale națiunilor europene”, se spune în unul dintre amendamentele propuse de Anna Fotyga.

Parlamentul European a criticat puternic militarizarea de catre Rusia a Marii Azov, regiunii Mării Negre și Kaliningrad, precum și încălcarea repetată a apelor teritoriale ale statelor europene în Marea Baltică. De asemenea, Parlamentul European a cerut autorităților ruse să condamne comunismul și regimul sovietic, precum și să pedepsească autorii infracțiunilor sale.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 3,67 din 5)
Încarc...

Related Posts

6 Responses to Eurodeputat polonez: Rusia face promisiuni pe care nu obișnuiește să le respecte benevol

 1. Bubu. spune:

  Ce sa spuna polonezul decat adevarul iar tara asta de rahati cum spui tu a pus o frana Armatei Rosii cand doreau sa invadeze Europa dupa WW1 incat Lenin a renuntat definitiv la idea de a transforma Europa intr-un continent rosu (comunist).

 2. Moarte FASCISTILOR spune:

  I-a auzi ce spune un rahat de pulonez, adica iun diot dintr-o tara de rahati carora si acum la fel ca inainte de WW2 li s-a urcat sifilisul la cap si se prefac ca nu stiu ca ei au declansat WW2 …asta desi Putin le-a adus clar aminte de acest lucru, dar ei fiind idioti congenitali sunt atat de prosti incat nu-i duce mintea sa priceapa realitatea ca tot ei sunt folositi ptr a declansa si WW3!

  • bogdan spune:

   Bai porkane ! La sifilis si SIDA sunteti nr 1 Mondial ! Asa ca grohaie in alta parte ! Cat despre WW2 din cate se stie (nu Istoria Sovietica) – porcii au invadat Polonia nu invers ! Godak retardat !

  • Dorel spune:

   Ce sa spuna polonezul decat adevarul iar tara asta de rahati cum spui tu a pus o frana Armatei Rosii cand doreau sa invadeze Europa dupa WW1 incat Lenin a renuntat definitiv la idea de a transforma Europa intr-un continent rosu (comunist).

  • Gagarin spune:

   Ce sa spuna polonezul decat adevarul iar tara asta de rahati cum spui tu a pus o frana Armatei Rosii cand doreau sa invadeze Europa dupa WW1 incat Lenin a renuntat definitiv la idea de a transforma Europa intr-un continent rosu (comunist).

 3. bogdan spune:

  Iar Godakul Pitik a raspuns din cocina kremlineza: groh, groh, groh, guiiiiiiiitzz !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top