Deputații din principalele grupuri politice și-au exprimat îngrijorarea cu privire la bani ilegali retrasi din Rusia în Europa, cu care se încearcă cumpărarea de influența politica în UE, se arată într-o scrisoare a deputaților europeni, adresată șefei diplomației europene Federica Mogherini, potrivit Euobserver.

Scrisoarea se referă la cele aproape 190 de milioane de euro din venituri ilicite din frauda fiscală din Rusia, spălați în Europa. În Parlamentul European există informații că „banii au fost utilizati pentru a cumpăra influența politica în UE, în mass-media și societatea civilă, în scopul prevenirii consecințelor negative pentru contravenienții ruși pentru drepturile omului”.

Deputații au subliniat că cele 190 de milioane de euro rerezinta doar vârful iceberg-ului, iar gruparea care se află în spatele acestor bani ilegali este „asociata cu infracțiuni similare în valoare de peste un miliard de dolari”.

Frauda fiscală a fost expusa de avocatul rus Serghei Magnitsky, care mai târziu a murit în închisoare în 2009.

În scrisoarea către Mogherini, deputații europeni cer ca statele membre UE să impună sancțiuni împotriva celor 32 de cetateni rusi implicati în cazul și moarte lui Magnitsky.

Scrisoarea, datată 5 decembrie, a fost făcută publică abia pe 13 decembrie.

Euobersver scrie ca parlamentarii europeni și-au exprimat îngrijorarea în contextul viitoarelor alegeri din Franța și Germania, unde cea mai mare popularitate o au forțele de ultra-dreapta, care au fost acuzate în mod repetat ca au obținut fonduri din Rusia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

4 Responses to Eurodeputații avertizează: Banii murdari din Rusia cumpără influență în UE

  1. bogdan spune:

    Porcii din OLR fac ce stiu ei mai bine…BArbarii sec 21 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top