Avionul de pasageri ucrainean Boeing 737-800, care efectua zborul PS752 și s-a prăbușit în apropiere de Teheran, se afla într-o stare foarte bună, iar faptul că s-a spulberat în mii de fragmente indică fie un fel de impact asupra solului, fie în aer, a explicat într-un interviu pentru BBC expertul în securitatea aviației Todd Curtis.

Avionul prăbușit a fost produs în 2016 și a intrat în flota companiei aeriene din Ucraina direct din fabrica Boeing.

„Din fotografiile de la locul accidentului se poate observa că avionul s-a dezintegrat în mii de fragmente, ceea ce înseamnă fie un impact puternic asupra solului, fie ceva ce s-a întâmplat în aer”, a spus Curtis. „Investigatorii vor trebui să rafaca cursul evenimentelor pas cu pas – tot ceea ce s-a întâmplat cu acest bord și să caute ce anume în sistemele aeronavei sau în combustibil puteau duce la prabusire”, spune expertul.
„Dar nu putem exlude probabilitatea unui impact extern asupra avionului – o coliziune în aer sau altceva”, a concluzionat Curtis.

Salvatorii de la locul accidentului adună resturile aeronavei și de corpuri umane de pe o suprafață de aproximativ doua hectare.

O serie de mass-media ucrainene au publicat deja fotografii, remarcând faptul că au fost descoperite urme ciudate pe multe fragmente ale avioanului prăbușit, ceea ce confirmă că ceva a acționat din exterior asupra cozii aeronavei, a aripilor și a cabinei de pilotaj. Se presupune că acest lucru vorbește în favoarea versiunii unui atac al fortelor antiaeriene iraniene.

Potrivit expertului citat de BBC, Iranul, Ucraina, SUA și Franța ar trebui să investigheze în comun cauzele accidentului, dar nu este clar modul în care acest lucru ar putea fi pus în practică în acest moment. Iranul se află sub sancțiunile SUA și a atacat bazele militare americane din Irakul vecin. Condiții care fac improbabila o anchetă comună.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

4 Responses to Expert: Boeing-ul ucrainean s-a spulberat în mii de fragmente, ceea ce sugerează un „impact extern puternic”

  1. bogdan i spune:

    Iranienii sunt atat de idioti si inapoiati mental cat si tehnologic incat este posibil sa fi doborat cu propria antiaeriana avionul civil abia decolat din Teheran…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top