Deținutul ucrainean din Rusia, Oleg Sențov, se afla in greva foamei de peste 100 de zile. Supravietuirea o perioadă atât de lungă a devenit posibilă, probabil, datorita unor suplimente alimentare, a cărei compoziție nu este cunoscută, scrie Le Figaro.

„Corpul lui încearcă să foloseasca cât mai puțină energie și își încetinește toate funcțiile, în special cele care țin de sistemul cardio-vascular. Într-o astfel de situație, se mai observa o scădere treptată a temperaturii corpului“ – comenteaza pentru Le Figaro profesorul de nutritie la Universitatea din Lyon – Martina Laville.

Pentru a păstra puțina energie pe care o are, Sențov stă culcat toată ziua. El a fost de acord să i se administreze suplimente alimentare pentru a evita hrănirea forțată și el bea peste 3 litri de apa pe zi.

Cu toate acestea, pe termen lung, greva foamei supune corpul său unui test grav, iar pseudoalimentarea doar amana rezultatul fatal. „Noi nu știm ce compoziție au suplimentele alimentare care îi sunt administrate, dar știm că aportul de vitamine poate doar sa susțina funcția celulelor, iar hidratarea își permite să rezisti nu mai mult de patruzeci de zile“, – spune nutritionistul.

O astfel de pierdere gravă în greutate – 30 kg – indică faptul că regizorul ucrainean a epuizat deja resursele corpului său.

Lipsa de proteine reprezintă o mare amenințare pentru Oleg Sențov. Împreuna cu consumul important de apă, un astfel de deficit poate provoca hiponatremie, o afecțiune asociată cu excesul de apă în celule. Neuronii sunt foarte sensibili la o astfel de tulburare, ceea ce poate duce la pierdere de cunostinta și chiar coma. „Cel mai mare pericol în această situație este o infectie, deoarece proteinele sunt cruciale pentru sistemul nostru imunitar. În cazul în care devine infectat de un agent patogen, corpul său nu va avea nicio șansa sa reziste în fața infectiei, care ar putea sa-l infranga“ – subliniază Martina Laville.

„Dacă Oleg Sențov va opri greva foamei, poate avea, de asemenea, sechele grave, cum ar fi tulburări tiroidiene, pierderea auzului sau orbirea. Reluarea alimentatiei implică alte riscuri, în special cardiace și respiratorii. Pentru limitarea acestor riscuri este extrem de important ca pacientului sa i se introduca treptat glucoza si proteinele pentru a completa rezervele de proteine”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Experții despre Sențov: ”Chiar dacă va înceta greva foamei, unele efecte negative sunt ireversibile””

  1. bogdan spune:

    Pseudonatiunea inapoiata condusa de Pitik va plati pt toate crimele comise ! Zeci de ani de acum incolo !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top