Experții ONU au cerut Rusiei să-l elibereze imediat pe ucraineanul Oleg Sențov, care se află în greva foamei de mai mult de 90 de zile, potrivit site-ului Oficiului Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului.

Viața lui Sentsov este în pericol iminent. Procesul asupra lui și verdictul nu au respectat normele dreptului internațional, susțin experții ONU. Ei au cerut autorităților ruse să-l elibereze pe Sențsov „urgent, fără condiții prealabile”.

Regizorul ucrainean Oleg Sențov a fost condamnat în Rusia la 20 de ani de colonie penala cu regim strict sub acuzația de pregătire a unor atacuri teroriste în Crimeea anexată. El nu-și recunoaște vinovăția.

Pe 14 mai, Sențov a declanșat greva foamei, cerând ca toți prizonierii politici ucraineni să fie eliberați din închisorile rusești. El a declarat în repetate rânduri că o va ține „până la sfârșit”. Într-o conversație cu Zoia Svetova, activista pentru drepturile omului care la vizitat zilele trecute, Sențov și-a carcaterizat starea de sanatate ca fiind „precritică”.

La 14 august, Kremlinul a anunțat că refuza să-i acorde lui Sențov grațierea, ceruta de mama deținutului politic.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Experții ONU cer eliberarea lui Oleg Sențov

  1. bogdan spune:

    Iar Porkul Pitik kremlinez a raspuns grohaind: guiiiiiiiiitzz !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top