Aproximativ 10.000 de persoane au fost evacuate în regiunea Cernihiv din Ucraina după o explozie la un depozit de muniție, anunta UNIAN, citând Serviciul de Stat pentru Urgență al Ucrainei.

Prima explozie a avut loc în jurul orei 3:40 pe teritoriul celui de-al șaselea arsenal al Ministerului Apărării din Ucraina, în zona satului Drujba din raionul Iciniansky.

În zona depozitului de munitie a fost inchis spațiul aerian pe o rază de 20 km, iar circulația transportului feroviar și rutier a fost suspendată.

La ora șapte dimineața,  pe teritoriul arsenalului se auzeau două sau trei explozii la fiecare secundă, a declarat Statul Major al forțelor armate ale Ucrainei.

Informații despre răniți sau morți nu exista.

Serviciul de Securitate al Ucrainei consideră sabotajul ca fiind una dintre versiunile declansarii incendiului si exploziilor în cadrul depozitului care inmagazineaza aproximativ 88.000 tone de muniții.

În ultimii doi ani, în Ucraina au avut loc câteva incendii majore la arsenalele militare care au distrus o parte semnificativă a munițiilor stocate.

În martie 2017, aproximativ 70% din munițiile de tanc de 125 mm și artilerie 152 mm au fost distruse ca urmare a unui incendiu la arsenalul din regiunea Balakleia, in Harkiv. În total, în depozite erau înmagazinate 125 mii tone de muniție. Ministerul Apărării a numit cauza incidentului un sabotaj din partea Rusiei.

Pe 3 mai 2018, acelasi depozit a luat foc din nou, mai exact zona tehnica, unde aveau loc lucrari de deminare si curațare de resturile de muniție care nu au explodat în incendiul din 2017.

În septembrie 2017, un alt incendiu a avut loc și la depozitul de muniții din regiunea Vinnytsa, unde se aflau circa 83 mii tone de muniție, inclusiv rachete pentru lasnatoare Smerci, Uragan și Grad. Ca rezultat al incendiulu a fost distrus aproape o treime a stocului de arme.

Și atunci Procuratura militară a Ucrainei a considerat ca incendiul a izbucnit ca urmare a unui act de sabotaj din partea agentilor rusi.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Explozii la un depozit de muniții în Ucraina. 10.000 de persoane au fost evacuate

  1. bogdan spune:

    Porci criminali !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top