Kremlinul a făcut primul comentariu dupa publicarea deciziei Curții Internațioane de Justiție a ONU cu privire la problema reluării activității Mejlisului tătarilor din Crimeea, declarat în Rusia organizatie extremista și interzis.

Întrebat daca Rusia va permite reluarea activitatii Mejlisului, secretarul de presă al Krmelinului, Dmitri Peskov, a spus că „manifestările extremiste vor fi urmărite penal“.

”De fapt, în Rusia nu exista nicio restricție privind funcționarea organizațiilor publice ale cetățenilor ruși, inclusiv ai tătarilor din Crimeea. Există diverse manifestări ale extremismului, grupurilor extremiste și, ca și în alte părți din Rusia, manifestările extremiste vor fi urmărite penal, și tot ceea ce nu este interzis, este permis. Și activitățișe sociale și politice și altele. Nu sunt probleme” – a spus Peskov.

Răspunzând la întrebarea de precizare, dacă Mejlisul va rămâne organizatie „extremista“ în ciuda deciziei Curții de la Haga, Peskov a declarat: „Am spus ce  puteam spune despre acest subiect“.

Curtea Internațională de Justiție de la Haga a pronuntat pe 19 aprilie decizia sa prin care satisface parțial cererea Ucrainei de impunere a măsurilor asigurătorii provizorii împotriva Rusiei. Măsurile privesc Convenția internațională privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială (CERD). Curtea a subliniat că Rusia ar trebui să se abțină de la continuarea restricțiilor privind prezervarea instituțiilor traditionale ale tătarilor din Crimeea, inclusiv a Mejlisului. Pentru această decizie au votat 13 judecători – împotriva au votat trei. Totodata, Curtea a decis în unanimitate ca Rusia sa garanteze accesul la educație în limba ucraineană în Crimeea.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

4 Responses to „Extremismul va fi urmărit penal“ – Kremlinul despre reluarea activității Mejlisului tătarilor din Crimeea

 1. Catun spune:

  Ce lucru extremist au facut tatarii in patria lor, Crimeea?
  Pentru Rusia „extremism” inseamna credinta cuiva care consta in promovarea valorilor biblice din casa in casa.
  Este un gest mai mult decat extremist al Rusiei ca sa interzici o constiinta, fie religioasa, fie nationala.

  Pe libertatea de constiinta n-are nimeni dreptul sa calce. Retineti asta: NIMENI!

 2. SaakasBilly spune:

  PAI TAMAN LA „REVOLUTII” SAU „MAIDANE” SE LUCRA VARTOS PANA SI CU MEJLISURILE ASTEA ,DAR NU PREA AU „SUCCESURI” CU RUSII !! NU PREA MAI MERG ,PE NICAIERI !! DACA NICI MACAR INVADAREA PE FATZA A UNEI TZARI NU MERGE ?? DACA ATACA COREEA ,SI CINEVA DIN SPATELE MOTZATULUI FACE TAMPENIA ASTA,AR PUTEA FI PRABUSHIREA ACCELERATA A IMPERIULUI RICAN !! NU CRED CA RUSHII ,CHINEJII,INDIENII SAU JAPONEJII VOR FI FOARTE FERICITI LA RADIATZII ATOMICE MASIVE ASA DE KIKI SI MIKI, DIN SENIN ,DOAR CA IA MANCAT IN CUR PA’ RICANI !!

 3. bogdan spune:

  Nu ai ce face cu ei ! Retardatii astia traiesc intr-o lume paralela ! In Porcie singura sansa a acestei pseudo-tari este de a veni o Revolutie ca cea din 1917 si sa stearga dintr-o data toate aceste rebuturi umane de la conducerea ei gen: Javrov, Peskov,Putler etc ! Poate asa mai are o sansa si Porcia ! Daca nu secole de inapoiere scrie pe ei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top