Rețeaua socială Facebook a blocat mai multe conturi în limba engleză controlate de agentia rusa de propaganda RT. Acest lucru s-a întâmplat după relatarea de către CNN că aceste conturi au ascuns legătura lor cu Rusia, în special, finanțarea din bugetul statului rus.

Proiectele erau deținute de compania Maffick Media cu sediul în Germania, specializată în producția de videoclipuri virale pentru distribuire în rețelele sociale. 51% din acțiunile companiei aparțin RT. Conturile blocate erau implicate în principal în distribuția de conținut video. Unul dintre ele – In the now – avea mai multe milioane de abonați pe Facebook și milioane de vizionări video. Alte proiecte blocate sunt Soapbox, Back Then și Waste-Ed.

Potrivit CNN, proiectele RT ținteau în principal tinerii din Statele Unite, așa-numitii „millennials”. Multe videoclipuri criticau politica SUA de pe poziții de stânga.

„Persoanele care intră pe aceste pagini nu ar trebui să fie induse în eroare cu privire la cine este în spatele lor”, a declarat reprezentantul Facebook, citat de CNN. Compania a subliniat că accesul la conturi poate fi redeschise dacă se indică legătura lor cu Rusia.

În același timp, regulile de utilizare a Facebook nu prescriu în mod direct divulgarea sursei de finanțare pentru anumite pagini.

Într-o declarație publica Maffick recunoaște că „asemenea NPR, PBS, BBC, DW, CBC, AJ + și multe alte companii media”, este parțial finanțat de guvern și în același timp susține că nu ”încălca regulile Facebook” și nu a distribuit ”stiri false”.

Un purtator de cuvant al Maffick a declarat anterior CNN ca a nu se specifica surselor de finantare este o” practica de business standard” deoarece” publicul general nu este interesat de astfel de lucruri.

Pe canalul său de pe Telegram, RT a numit cele întâmplate „o altă dovadă că CNN și Facebook se comportă idioțește, la fel ca și cenzura Departamentului de Stat”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

4 Responses to Facebook a blocat câteva proiecte controlate de către RT

  1. bogdan spune:

    Unde apare Rahat Tudei pute rau a lume de kkat rusa…e normal

  2. Marian spune:

    Pe cine nu lasi sa moara,nu te lasa sa trăiești!Rușii au scăpat pe evrei de la gazare, din lagărele naziste, iar acum lupta toti impotriva lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top