putinZiarul Frankfurter Allgemeine Zeitung a publicat un comentariu al lui Reinhard Veser, despre planurilor Kremlinului pentru crearea Ministerului Securității de Stat.
„Purtatorul de cuvant al presedintelui rus, Vladimir Putin, Dmitri Peskov a numit rezultatele alegerilor pentru Duma „un vot impresionant de încredere” al poporului fata de șeful statului. Cu toate acestea, încrederea nu pare a fi reciproca: acest lucru este demonstrat de planurile Kremlinului de a crea un Minister al Securității de Stat, lansate (accidental?) chiar a doua zi după alegeri. Daca acestea sunt puse în aplicare, vor duce la crearea sistemului de suprimare, care, la fel ca fantoma Comitetului de Securitate al Statului (KGB) al URSS va trezi amintiri tragice în randul oamenilor.

Ambele fenomene sunt strâns legate: sprijinul lui Putin din partea unei mari parti a populației sub formă de voturi exprimate pentru Kremlin si partidul pro-Kremlin „Rusia Unită” și măsurile preventive pentru cazul în care situația se schimba vreodată, considera autorul.

În cei cinci ani care au trecut de la protestele de masă împotriva falsificării alegerilor pentru Duma, care aparent au apărut de nicăieri, regimul a devenit în mod clar mai represiv. Ratingul lui Putin, care la acel moment a scăzut în mod dramatic, a crescut rapid după anexarea Crimeei.
Cu toate acestea, problemele Rusiei nu s-au rezolvat de atunci, iar cauzele lor trebuie să fie căutate în țară, nu in strainatate (scăderea prețului la țiței și sancțiunile occidentale au devenit doar catalizatori lor).

Numărul de proteste publice a crescut încet, dar constant în ultimii doi ani. Până în prezent, autoritățile ar putut ține cu ușurință situația sub control datorită politicii sale orientate spre satisfacerea nevoilor cetățenilor. Kremlinul, într-o anumită măsură, a mers în întâmpinarea cerințele lor și, în același timp, a închis supapa de oxigen a ”provocatorilor de proteste”.

În mod paradoxal, asemenea simptome de nemulțumire socială consolideaza poziția lui Putin în structurile de putere – persoanele care beneficiază de sistemul actual, care depind de el și de ratingul său – într-o măsură mai mare decât oricând înainte. Acest lucru schimbă treptat natura regimului.

Până în prezent, Putin a condus tara, bazându-se pe sprijinul unui cerc restrâns de oameni, care s-au ridicat la cea mai înaltă funcție politică odata cu el, precum și echilibrand influența acestor diferite grupuri formate in jurul sau.

Acum, el intenționează să creeze o nouă structură, și, astfel, sa supuna deplin forțele de securitate, punand la conducere oameni propulsati de el. Astfel, Putin își asigură puterea personală și continuă să slăbească statul rus, conchide editorialistul FAZ.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

2 Responses to FAZ: Planurile lui Vladimir Putin de a reînființa KGB indică faptul că el nu are încredere în poporul său

  1. bogdan spune:

    Asta oricat a dezinformat si a fraudat la alegeri tot e cacat pe el de frica ! Face exact ce fac toti dictatorii ! Cand simte ca pute rau in jur incepe sa se inconjoare de institutii de forta si represiune ! Chestia asta va tine o vreme pana va face implozie sau explozie depinde cum o iei ! In final toate dictaturile au un sfarsit…si nu e prea fericit pt dictatori…

  2. Catun spune:

    Dupa toate indiciile Rusia va deveni mai rapid o Coree de Nord decat SUA vor pune in aplicare planurile „fasciste” denuntate de propaganda ruseasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top