cenzura, cercetatoriPreședintele Comitetului de Investigaţii al Rusiei (SKR, omologul FBI în Rusia) propune oficial adoptarea experienței Chinei în „protecția spațiului informațional național de arma informațional-ideologică” utilizata de SUA.

„Avem nevoie de un răspuns dur, adecvat și echilibrat”, – a declarat Alexandr Bastrîkin, şeful SKR, în articolul său din ziarul „Kommersant-Vlast”.

În special, Bastrîkin a amintit că autoritățile chineze au impus recent o interdicție asupra activității mass-media electronice deținute în totalitate sau parțial de către cetateni străini. Începând cu luna martie a acestui an, mass-media locala și naționala pot colabora cu omologii străini numai cu permisiunea autoritatilor chineze.

Totodata, managementul în mass-media chineză poate fi reprezentat doar de cetățeni chinezi, iar serverele vor fi gazduite doar pe teritoriul Chinei. „Într-o măsură rezonabilă, această experiență ar putea fi preluata şi în Rusia”, – citează TASS pe directorul SKR.Bastrikin

De asemenea, el propune ca furnizorii de internet din Rusia sa aiba reguli unice privind stocarea informațiilor cu caracter personal pentru cazul în cazul în care informațiile respective vor fi solicitate de către fortele de ordine. Totodata, SKR propune ca în locurile publice sa fie restrictuonat accesul pe site-uri cu materiale extremiste.

Care sunt site-urile cu materiale extremiste? Asta ar trebui sa decida tot SKR, evitand deciziile instanței.

„Daca proprietarii acestor informații nu le considera extremiste, pot ataca hotararile în instanță pentru a-si dovedi nevinovăția” – a explicat Bastrîkin.

El susţine că, în 2015, a existat o tendință negativă de creștere a crimelor extremiste și de natură teroristă în Rusia. În această privință, Bastrîkin consideră că este important să se stabilească conceptul de politică ideologică a statului, în care trebuie să fie prevăzute „măsuri specifice pe termen lung și pe termen mediu care vizează educația ideologică și a tinerei generații”.

Amintim că, în luna noiembrie a anului trecut, președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko a propus crearea unei singure resurse online care va fi disponibila pentru toate mass-media de limbă rusă şi care sa furnizeze „informații veridice”, despre politica internă și externă a Rusiei.RT
Şi asta în conditiile in care în Rusia deja mare parte din mass-media este controlata de stat, acestea distribuind aceleasi „informatii veridice” despre Rusia. Este vorba despre posturile tv „Rossia-1”, „Rossia -2”, „Rossia 24”, „Kultura”, posturile de radio „Radio Rossii”, „Maiak”, „Vesti FM”, dar si canalele si posturile parte din VGTRKRT – „Zvezda”,” TV Ţentr „, postul de radio Vocea Rusiei, agenția Russia Today”, TASS și altele.

Apropo, directorul adjunct al VGTRK, propagandistul nr.1 al Rusiei Dmitri Kiselev, care a fost „răsplătit” pentru eforturile sale de către președintele Vladimir Putin cu Ordinul de Gradul IV „Pentru Servicii aduse Patriei” (aflat totodata şi pe lista de sancțiuni a Occidentului), a afirmat în repetate rânduri că „obiectivitatea în mass-media este un mit și că Rusia nu are nevoie de asa ceva”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 2,25 din 5)
Încarc...

Related Posts

5 Responses to „FBI-ul” rusesc propune soluţia chineză pentru cenzurarea presei şi Internetului

 1. Catun spune:

  Nada sou alias Nandy, pentru unii nu e normal ce e la voi normal.

  Voi chiar nu va dati seama ca va luptati impotriva libertatilor oamenilor? Si ca ati facut din aceasta dusmanul vostru?

  Ca la prosti:
  Numai priviti ce declaratii deplasate au sefii propagandei. Sunt explicabile numai in sanul unui regim totalitar, bolsevic. Se numeste spalare pe creier. Adevarul nu poate fi redat doar de o sursa si aceea chiar Putin! Putin nu este Dumnezeu si nici cinstit. Adevarul rezulta din tensiunea unui numar suficient de formatori de opinie. Dar ce treaba aveti voi cu adevarul? Doar sunteti propagandisti.

 2. yehudy spune:

  daca rusii ii imita pe chinezi, urmeaza ca in rusia se se repete episodul „piata tian men 1989” 🙂

 3. Clau spune:

  Rusii introduc „măsuri specifice pe termen lung și pe termen mediu care vizează educația ideologică și a tinerei generații”. Cateva din aceste masuri:
  – reducerea taxelor la alcool pana la eliminarea lor (daca pretul petrolului creste chiar s-ar putea subventiona vodka astfel incat la fiecare sticla cumparata cu 1 rubla „cetateanul” sa primeasca gratuit si o sticla de alcool tehnic si 1 litru de lichid de frana)
  – nou nascutii si sugarii in loc de vaccin vor primi doze din ce in ce mai mare de vodka
  – sa fie inlocuite toate vanzarile de apa minerala si sifon cu spritz
  -…

 4. bogdan spune:

  Boii astia se intorc in vremea lkui stalin ! deja puscariile din Siberia se transforma in Gulag…Astia sunt un mare pericol la adresa omenirii civilizate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top