Un procent de 19% dintre companiile rusești au inregistrat pierderi în anul 2017, iar aproximativ 27% au încheiat anul cu zero venituri, scrie RBC, care citeaza statistica Serviciul Fiscal Federal (FNS) al Rusiei.

FNS a raportat rezultatele financiare a 2,5 milioane de companii rusești – acesta fiind al doilea val al publicarii pe scară largă de date privind mersul afacerilor in Rusia, dupa ce, în 2016, în tara a fost ridicat regimul secretului fiscal.

Potrivit datelor FNS, aproape fiecare a cincea companie pierde bani, iar acest lucru este fie din cauza încetinirii creșterii economice, fie a fraudelor fiscale, explica experții contabili citati de RBC. Un sfert dintre companii au încheiat anul trecut cu zero venituri și cheltuieli.

Serviciul Fiscal Federal a început să dezvăluie informații despre companii care nu reprezinta secret fiscal din data de 1 august. Însa, din cauza sancțiunilor economice a Occidnetului, cel puțin până în 2020 nu vor fi divulgate informațiile financiare despre companiile strategice, intreprinderile din complexul militar-industrial și marii contribuabili. Lista este aprobată de președintele Putin și include aproximativ 70 de companii, inclusiv Rosneft, Gazprom, Căile Ferate Ruse, Aeroflot, VTB, RusHydro etc.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Fiecare a cincea companie din Rusia înregistrează pierderi finanicare

  1. bogdan spune:

    Godacii au „ieconomie” ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top