DeutscheBankUna dintre cele mai mari bănci din Germania – Deutsche Bank – a comunicat Oficiului Federal pentru Supravegherea Sectorului Financiar (BaFin) despre posibile cazuri de spălare de bani la filiala din Moscova a bancii, potrivit revistei Manager Magazin.

Publicatia germana sustine ca sunt suspectate de spalare de bani tranzactii „de cateva sute de milioane de euro”. Operatiunile s-au desfasurat pe piața instrumentelor derivate. Sursa Manager Magazin sustine ca ”daca Deutsche Bank ar fi verificat sursa venitului financiar, atunci acest tip de operațiuni nu ar fi avut loc”.

Pentru anchetarea circumstanțelor au fost invitati special experti de la Londra și New York. Ei lucrează în prezent la biroul central al Deutsche Bank din Frankfurt.

Potrivit revistei, filiala din Moscova a Deutsche Bank a trimis mai multi angajați în concediu forțat până la finalizarea anchetei interne.

Reprezentantul BaFin a declarat pentru AFP ca agentia este familiarizata cu problema abuzurilor la filiala de la Moscova a Deutsche Bank, dar a refuzat sa comenteze mai mult.

Actualul scandal a izbucnit într-un moment nepotrivit pentru conducerea Deutsche Bank, care are deja o problema cu procurorii de la München. Conducerea băncii a fost acuzata de obstrucționarea anchetei și sperjur în cazul falimentului în Germania a imperiului mogulului media Leo Kirch. Potrivit procurorilor, banca regulat și în mod deliberat a împiedicat investigatia și transferul datelor solicitate. Ca urmare, la Munchen, pe 28 aprilie, procuratura i-a trimis în judecata pe co-președintele Consiliului de Administrație Jürgen FITSCHEN și alti patru manageri de top.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top