Un bărbat al cărui nume coincide complet cu cel al fiului șefilor spionilor ruși (Serviciul de Informații Externe – SVR) Serghei Narîșkin, – Andrei S. Narîșkin – a cerut permis de ședere în Ungaria, scrie  Novaia Gazeta, care a efectuat o investigație comună cu centrul de jurnalism maghiar Direkt36 și portalul de știri ”444”.

Potrivit publicatiei, și soția fiului directorului SVR, Svetlana Narîșkina și două dintre fiicele sale au solicitat, de asemenea, permise de ședere în Ungaria. Ți în cazul lor coincid nu numai numele, dar și datele de naștere. Publicatia nu precizeaza dacă fiul si nepoatele lui Narîșkin au putut obține permisele de ședere solicitate.

Începând cu 2013, legislația maghiară permite obținerea de catre straini a permiselor de ședere în Ungaria în baza achizitiei de obligațiuni de stat ale Ungariei printr-o companie autorizată de autoritățile maghiare. Conditia este ca investitorul sa cumpere hartii de valoare de cel puțin 300.000 euro, la care se adauga 60.000 de euro pentru taxa administrativă. După aceasta, investitorul, împreună cu soția și copiii minori, poate obține permisul de ședere în Ungaria.

În documentele consultate de jurnaliști, firma care a actionat in numele lui Narîșkin este ”Voldan Investments” din Liechtenstein. Această companie se afla in lista societatilor autorizate să lucreze cu investitori din Rusia care doresc să obțină permise de ședere în Ungaria.

Serghei Narîșkin se află sub sancțiuni americane începând din 2014. Până în 2013, fiul său a lucrat ca șef adjunct al președintelui consiliului de administrație al companiei rusești de stat FSK YeES PAO.

În lista pentru obținerea permisului de ședere maghiar au mai fost descoperiti Evgheni Evstratov, șeful adjunct al societății de stat ruse Rosatom, dar si numele unor politicieni, funcționari și șefii unor companii de stat din Rusia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Fiul șefului spionilor ruși a cerut permis de ședere maghiar

  1. ANTIPUTIN spune:

    Asta le permite sa calatoreasca in UE chiar daca Figureaza pe lista persoanelor interzise ?

  2. bogdan spune:

    Unii godaci vor sa transmita febra porcina si in Lumea Civilizata !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top