Efectul negativ anual al sancțiunilor occidentale asupra creșterii PIB-ului rusesc din 2014 până în 2018 a fost de 0,2 puncte procentuale, cred experții Fondului Monetar Internațional, potrivit raportului anual privind economia rusă, publicat pe site-ul organizației.

Efectul negativ al scăderii prețurilor petrolului a fost de aproximativ 0,65 puncte procentuale.

Politica fiscală (minus 0,1 puncte procentuale) și politica monetară de restrângere a Rusiei (minus 0,2 puncte procentuale) au avut un impact mai mic asupra creșterii PIB.

Împreună, toți acești factori – sancțiunile, politica petrolieră, fiscală și monetară au tăiat aproape 1,2 puncte procentuale din creșterea anuală a economiei rusești, potrivit FMI.

După cum se arată în raport, în 2014-2018, creșterea anuală a PIB-ului Rusiei a fost de 0,5%. Și dacă toți factorii mai sus enumarați nu ar fi existat, creșterea medie anuală putea ajunge la 1,7%. Astfel, în ultimii cinci ani, economia rusă a crescut cu doar 2,5%, rezultă din estimările FMI deși, teoretic, în absența șocurilor externe putea crește cu 5,9%.

Dacă s-ar elimina sancțiunile și s-ar păstra toți ceilalți factori, economia rusă ar fi crescut în ultimii cinci ani cu 3,5%.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to FMI a calculat efectul negativ al sancțiunilor occidentale asupra economiei ruse

  1. bogdan spune:

    Adik porcii au pierdut doar cate 15 miliarde $ pe an din 2014 ? Adik au pierdut doar 75 miliarde $ in 5 ani ? Hai sa fim seriosi ! De aceea rezervele din fondul de solidaritate de 600 miliarde $ existente in 2013 au ajuns la momentul actual la doar 150 miliarde ? Restul de 450 miliarde unde sunt ? Se stie ca hotii din jurul Pitikului fura la greu din banii statului dar totusi ! Apoi PIB ul Porciei la ora actuala este inca mai redus decat in 2013 ! Ciudat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top