Fondul Monetar Internațional (FMI) anticipează o creștere a produsului intern brut (PIB) al Ucrainei la nivelul de 2%, și o rată a inflației de 10% la sfârșitul anului 2017, se spune în editia din aprilie al World Economic Outlook realizat de FMI.

Studiul remarcă faptul că creșterea PIB-ului ar putea ajunge la 3,2% în 2018, în timp ce inflația va atinge la sfârșitul perioadei 7%.

În același timp, rata șomajului este estimată la 9% acest an, iar în 2018 la 8,7%.

Anterior, FMI a prezis că datoria națională în anul curent va ajunge la nivelul a 89,8% din PIB, iar în 2018 – 85,3% din PIB.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

12 Responses to FMI estimează o creștere a PIB-ului de 2% în Ucraina

 1. Toni spune:

  specia asta de troll mondialist sufera de schizofrenie. pe de o parte acuza rusii, sau chinezii (dar niciodata evreii)
  iar pe de alta face exact ce sustine ca ar face partea adversa.
  Da, sunteti bolnavi. Sau prosti. Sau ambele. Oricum propaganda voastra prinde maxim la prosti sau declasati ca voi…oricine cu doua clase primare isi da seama in ce ape va scaldati.
  Pentru un manunchi de centi sunteti in stare de orice.

 2. Radu spune:

  Datele troll-ului rus provin de pe Cocoon. Un site care are o rubrica separata despre reptilieni si satanism! 🙂 Pagina asta ne mai spune de exemplu ca islamismul este creatia Vaticanului! Ca nu avea cum sa fie creat islamismul de catre Vatican, primul aparand inaintea Vaticanului este cu totul altceva. Tot site-ul asta ne informeaza ca Turnul Effel a fost construit din otelul produs in Romania, la Resita. Ca in acea perioada Transilvania nu apartinea Romaniei, si ca nu avea cum sa fie stantat pe metal „Made in Romania”, e doar o probema minora pentru ei. 🙂
  Cum traia lumea de bine in Libia. Erau remunerati toti in dolari, doar ca orice libian, dacă era admis la oricare facultate din lume, primea 2500 euro (EURO) de la stat plus întreţinere plus un automobil. Eeee, vezi, bursele erau date in euro. Informatia asta e pentru cei cu minte putina. sa nu cumva sa facem greseala sa credem ca astia ar fi putini! 🙂
  Iformatiile astea pot fi demontate punct cu punct, insa sunt atat de aberante incat nu merita, si nici nu cred ca poti sa convingi cretinul care le crede. Doar o mica paranteza am sa mai fac, vis-a-vis de lipsa datoriilor externe ale Libiei. Vrei sa te documentezi, poti sa gasesti usor marturia unui fost presedinte roman care sustine contrariul. Mai mult, Gadaffi avea datorii chiar fata de Romania. Zeci de milioane de dolari nu au mai putut fi recuperate de catre Romania, tara care a construit in Libia, drumuri si scoli…pe datorie. Iar datoria Libiei lui Gadaffi nu era zero, era de 3,3 % din PIB. O datorie mica, dar care demonstreaza minciuna propagandei ruse. Iar despre banii datorati Libiei catre Romania, zecile ale de milioane de euro nu e bine sa se spuna. Nu ar da bine propagandei ruse. 🙂

 3. Radu spune:

  Un documentar realizat de postul de televiziune BBC prezintă dezvăluiri şocante ale unor martori la crimele, torturile şi abuzurile sexuale comise de colonelul Muammar Gaddafi. Subiectul a mai fost prezentat în presa occidentală acum doi ani, după apariţia cărţii Haremul lui Gaddafi, semnat de jurnalista franceză Annick Cojean. Documentarul britanic, însă, filmat în Cuba, Brazilia, Statele Unite, Africa de Sud, Libia şi Australia, îi prezintă şi pe câţiva dintre cei care au dat viaţă dorinţelor întunecate ale liderului libian, ucis de rebeli în 2011, după 42 de ani de domnie, anunţă mai multe publicaţii britanice. Intitulat Câinele turbat – lumea secretă a lui  Gaddafi (Mad Dog – Gaddafi’s Secret World), documentarul urmează să fie difuzat în Regatul Unit pe 3 februarie.
  Conform realizatorilor BBC, Gaddafi ar fi răpit şi violat sute de tinere, multe dintre ele minore, sechestrându-le în locuri special amenajate pentru aceste orori. Victimele şi martorii care apar în documentar susţin că dictatorul libian îşi alegea ţintele prin vizite în şcoli şi facultăţi, mângâindu-le pe cap pe fetele care îi atrăgeau atenţia. Oamenii săi de ordine urmau să ducă victima într-una din încăperile special amenajate, unde ele erau abuzate şi violate de dictator. Într-o astfel de încăpere, a Universităţii din Tripoli, exista şi un salon complet echipat pentru controlul ginecologic al victimelor, testate pentru a nu avea boli cu transmitere sexuală înainte de a fi abuzate.
  „Unele dintre ele aveau doar 14 ani”, declară o profesoară de la o şcoală din Tripoli, citată de Haaretz. „Luau orice fată vroiau. Nu aveau nicio conştiinţă, nicio morală, niciun dram de compasiune, chiar dacă ea era doar un copil.”
  Unele fete erau sechestrate ani de zile, în timp ce altele erau abandonate cu răni groaznice sau ucise. „Una dintre fete pur şi simplu a dispărut. Nu i-au mai dat de urmă niciodată, deşi, tatăl şi fraţii ei au tot căutat-o. O altă fată a fost găsită la trei luni după ce a dispărut: tăiată, violată şi abandonată în mijlocul unui parc. Au lăsat-o acolo ca să moară.”
  Alte victime erau, în schimb, înrolate în corpurile de pază personală ale dictatorului, celebrele unităţi formate din femei, tinerele îndurând ani de umilinţe, violuri şi abuzuri sexuale.
  Uneori, ele erau forţate să participe la executarea oponenţilor regimului. Un spectacol înspăimântător. „Într-o dimineaţă, ne-au dus într-o hală închisă”, îşi reaminteşte o fostă membră a gărzii personale a lui Gaddafi. „Am fost obligate să privim uciderea a 17 studenţi. Nu ni s-a dat voie să ţipăm. Am fost obligate să aplaudăm şi să fim vesele, să ne comportăm de parcă ne-ar fi încântat ceea ce vedeam acolo. În sinea mea plângeam. I-au împuşcat pe toţi, unul câte unul.”
  „Femeia era violată mai întâi de dictator şi apoi predată, ca un obiect uzat, unuia dintre fii săi sau unui oficial de rang înalt, pentru alte abuzuri sexuale,” spune Seham Sergewa, psiholog în Benghazi, care a intervievat victimele pentru Curtea Internaţională de Justiţie.
  N-au scăpat însă nici băieţii. Au fost la rândul lor obligaţi să servească în haremul lui Gaddafi. „Comportamentul său sexual era extrem de ciudat,” îşi reaminteşte Nuri Al Mismari, fostul şef de protocol al dictatorului. „Avea băieţi lui. Formau aşa numitul ‘grup de servicii’.”
  Un alt subiect macabru prezentat în documentarul BBC este comandoul special al lui Gaddafi din Cuba, folosit pentru eliminarea oponenţiilor săi. Odată ucişi, corpurile acestora erau păstrate. Baha Kikhia, fosta soţie a unui ministru de externe libian care a avut o relaţie tensionată cu dictatorul, povesteşte cum, la un moment dat, soţul ei a dispărut. După ce regimul Gaddafi a căzut, ea adescoperit corpul soţului ei printre cele congelate. „Îi plăcea să îşi ţină victimele în congelatoare pentru a le comtempla din când în când”, spune ea, citată de Haaretz. „Îşi vizita victimele. Se spune că erau ca un soi de suveniruri macabre pentru el. Ceva pe care îl putea privi şi atinge pentru a-şi reaminti atotputernicia. Unii dintre cei ucişi au fost ţinuţi acolo mai bine de 25 de ani…”
  Colonelul Gaddafi n-a fost un dictator de duzină. Povestea vieţii sale, însă, bate orice film de ficţiune.

 4. bogdan spune:

  Ar vrea Putler ca si economia Porciei sa aiba asemenea cifre ! Doar ca la el sunt pe negativ…. Nu se poate sa fii Paria lumii si sa-ti mearga stralucit !

 5. SaakasBilly spune:

  CUM SE TRAIA IN LIBIA PE VREMEA LUI GADDAFI !!!

  Au trecut aproximativ doi ani de când a început aşa numita „primăvara arabă”

  Libia, sub loviturile aeriene ale NATO, raidurile insurgenţilor liberali şi islamişti, s-a transformat din Jamahirie în „tânără democraţie”.

  Să vedem ce nu le-a convenit libienilor, de ce l-au omorât pe liderul lor Muammar al-Gaddafi.

  1.Libia lui Gaddafi nu avea nici o datorie faţă de nimeni în lume.

  2. Preţul unui litru de benzină era de 0.14$

  3. Preţul unei pâini era de 0.15$

  4. Învăţământul şi spitalizarea erau gratuite.

  5. Tinerii căsătoriţi primeau în dar 64000$ pentru a-şi procura apartament.

  6. Fiecare familie libiană avea propria casă.

  7. Pentru fiecare membru, familia libiană primea anual 1000$ subvenţii.

  8. Pentru fiecare copil nou născut, familia primea 7000$, ajutor material.

  9. Ajutorul de şomaj 730$ lunar.

  10. Orice libian, dacă era admis la oricare facultate din lume, primea 2500 euro de la stat plus întreţinere plus un automobil.

  11. Salariul unei asistente medicale era de minim 1000$.

  12. Automobilele în ţară erau vândute numai la preţ de fabrică.

  13. La deschiderea propriei afaceri, Jamahiriya Libiană oferea un ajutor material de 20000$, într-o singură tranşă.

  14. Nu exista impozit pe imobil, la apartamente şi casele de locuit.

  15. Impozitele mari erau interzise prin lege.

  16. Cetăţenii libieni primeau creditele fără dobândă din partea statului.

  17. Energia electrică era gratuită pentru populaţie.

  18. În toată ţara era dezvoltată o reţea de magazine pentru familiile cu mulți copii, în care alimentele de bază erau vândute la un preţ simbolic.

  19. Pentru vânzarea produselor alimentare cu termenul expirat – amenzi astronomice.

  20. Pentru falsificarea preparatelor medicale – pedeapsa cu moartea.

  21. Vânzarea şi consumul de alcool – interzis prin lege.

  22. Intermedierea în vânzarea imobilelor – interzisă prin lege.

  23. După venirea la putere a lui Gaddafi, din Libia au fost alungate marile corporaţii.

  24. Doar după preluarea puterii de către Gaddafi, negrii din sudul Libiei au primit drepturi cetăţeneşti.

  25. În 40 ani de „dictatură” populaţia ţării a crescut de trei ori, iar mortalitatea infantila s-a micşorat de nouă ori.

  26. Speranţa de viaţă a crescut de la 51,5 la 74,5 ani.

  27. Gaddafi a luat decizia de a scoate Libia din sistemul bancar mondial şi alte 12 tari arabe erau gata să-i urmeze exemplul.

  Acum Libia nu mai are nimic, în afară de „democraţie”. – iontcaci.info

  Cam pentru toate aceste „rele” prezentate mai sus a fost asasinat Gaddafi. Dar media centrala nu vă va spune niciodata aceste lucruri.

  Siria este un alt exemplu de tara foarte sigura si in care se traia foarte bine, a ajuns aproape in aceasi situatie cu Libia.

  • bogdan spune:

   Godace vezi ca ai gresit filmul ! Stim ca la asemenea stiri voi aveti instructaje clare de a abate atentia dar totusi prea pe aratura ai iesit ! Da-o p-aia cu injuraturile ca suntemi invatati cu tine asa !

  • Radu spune:

   Datele trollului rus sunt luate de pe Cocoon. Aia care au o rubrica separata despre reptilieni si satanism. Tot baietii astia ne spun ca pe otelul folosit la construirea Turnului Effel scria „Made in Romania”. ca nu avea cum, Resita neapartinand la acea perioada Romaniei, e doar un mic amanunt. 🙂
   „Libia lui Gaddafi nu avea nici o datorie faţă de nimeni în lume”- Fals. Se pot demonstra toate punctele atinse de troll, insa nu merita. Cei care cred asa ceva se presupune a fi cretini si deci nu ai cum sa le demonstrezi prin argumente si dovezi. Dar sa luam punctul acesta. Spun Fals pentru ca Romania a construit drumuri, sonde, scoli, etc pentru regimul Libian, insa zeci de milioane de euro nu au mai fost returnati Romaniei, Gadafi reuzand categoric. Datoria Libiei exista si in afara acestui refuz, ea fiind mica dar existand 3,3% din PIB. Fals din nou.
   E, si in loc de incheiere „Orice libian, dacă era admis la oricare facultate din lume, primea 2500 euro de la stat plus întreţinere plus un automobil”. Nu? 🙂 Pai cum sa nu primeasca ei tot in dolari, dar bursa sa nu fie data in Euro?!? E un text de propaganda scris la repezeala. Cifrele sunt halucinante si complet neadevarate. omul care a scris tampenia asta, a mai incurcat si euro cu dolarii.

   • bogdan spune:

    Doar a schimbat subiectul tipic sovietic sau ca la noi usl-ist ! Materialul e suparator pt un godac care are tara in cadere libera ! De asta cauta alta discutie ! Discutia este ca Ucraina incearca si va reusi sa scape de natiunea inapoiata OLr si rezultatul va fi acelasi ca al celor ce au facut-o inaintea lor ! Se vor dezvolta economic in timp ce porcii betivi si razboinici vor merge doar in jos !

    • SaakasBilly spune:

     Care ukraina ?? jumatatea aia ?? Pai daca esti mare patriot ruman ,sau mare caciular bolovean cu pana de cocos la cushma ,vei vrea sa te unesti cu o bucata din jumatatea aia cu care se mandresc nazistii ukropi !! Apoi vor vrea bucata lor si natzionalistii unguri cu pana de paun la palarie. macar o halcutza acolo !! Si nationalistii poloneji cu pana de strutz la basca o sa vrea mai mult,ca ei is mai mandri !! Si in final va ramanea Kievul pe care il va revendica Lenin de la mausoleu ca e sucarit pe hoholi !! Si Ukropia va ramane o simpla utopie ,un simplu ambitz rican !! Un simplu parz imprastiat de vant !!

   • SaakasBilly spune:

    TU NU POTI DENMONSTRA NIMIC !! TU SPUI MINCIUNI !! ACOLO SUNT DATE STATISTICE INCONTESTABILE ,NU MINCIUNI DE HAHOLI BOLNAVI LA CAP !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top