Fondul de rezervă (FR) aflat la dipozitia guvernului rus va fi epuizat în totalitate, cheltuielile realizate din acest cont ridicandu-se la 1,5 trilioane de ruble în 2017, a declarat Anton Siluanov, ministrul rus al Finanțelor, citat de presa rusa.

„Cheltuielile Fondului Bunastarii Naționale (FBN) sunt de aproximativ 660 miliarde de ruble, din Fondul de rezervă – undeva în jur de 1,5 trilioane de ruble”, a spus ministrul.

Anterior, Siluanov a declarat că, potrivit estimărilor Ministerului, la 1 ianuarie 2018, volumul FBN va fi  de 3,7 trilioane de ruble, sau puțin peste 4% din PIB, în timp ce partea lichidă – 2,3 trilioane de ruble.

Din anul 2018, legislația rusă prevede unirea FBN cu Fondul de rezervă.

Potrivit Ministerului rus al Finanțelor, în noiembrie 2017 Fondul de rezervă era mai mare cu aproape 2%, ajungand la 994.64 miliarde de ruble, iar FBN a scăzut cu 2,8%, pana la 3,9 trilioane de ruble.

Cele doua provin din Fondul de Stabilizare, unul dintre principalele fonduri de stat din Rusia, infiintat in 2003. La 1 februarie 2008 acest fond a fost împărțit în Fondul de rezervă și Fondul Bunastarii naționale.

Fondul de rezervă face parte din bugetul federal, fiind folosit pentru acoperirea deficitului bugetar în urma scăderii drastice a veniturilor, plata cheltuielilor sociale și pentru rambursarea datoriei externe. Fondul este completat cu veniturile din petrol și gaze.

Fondul Bunastarii Naționale este utilizat în primul rând pentru a finanța plata pensiilor. Banii FBN, destinati inițial asigurării sistemului de pensii, au fost păstrati în instrumente lichide și utilizati pentru combaterea crizei din anii 2008-2009.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Fondul de rezervă aflat la dispoziția guvernului rus – epuizat în totalitate

  1. bogdan spune:

    Trebuia sa se termine din vara dar au avut noroc godacii ca USA a lasat preturile petrolului sa urce putin mai sus ! Dar la nevoie USA isi permite sa le coboare iar la 40 $ ! USA isi permite pierderea dar Porcia lui Putler nu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top