forbesCurtea de Arbitraj din SUA a interzis definitiv utilizarea marcii Forbes de catre UMH (Ukrainski Media Holding), confirmând astfel legalitatea motivelor de revocare a licenței, anunta Unian.

Instanța de arbitraj internațional de la New York, în decizia de pe 20 aprilie, în litigiul între editorul ucrainean al revistei Forbes Ucraina – UMH si editura americana Forbes Media LLC, a decis în favoarea celei din urmă și a revocat licența Forbes Ucraina.

UMH nu mai are dreptul sa utilizeze marca Forbes, inclusiv Forbes Ucraina, domeniu forbes.net.ua sau orice altă utilizare a mărcii comerciale în print, on-line și aplicații mobile.

Curtea consideră legală încetarea contractului de licență de catre Forbes Media LLC din cauza încălcării de catre UMH ale principiilor jurnalismului independent.

Se remarcă faptul că, în luarea hotărârii, tribunalul a facut referire si la încălcări de catre UMH a principiilor editoriale ale acordului de licență, declarand ca ultima nu a fost capabila sa mentina integritatea și independența echipei editoriale a revistei Forbes Ucraina.

La începutul lunii august 2015, guvernul SUA a impus sancțiuni împotriva proprietarului UMH, Serghei Kurcenko, refuzandu-i accesul la marca Forbes, conținutul și domeniul său. Forbes Ucraina a trebuit să se mute temporar pe domeniul forbes.net.ua.

Atunci, UMH a declarat că Forbes Media i-a încălcat drepturile  în temeiul contractului de licență, care a fost plătită până la sfârșitul anului 2018.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top