AhmetovOmul de afaceri ucrainean Rinat Ahmetov a picat în topul miliardarilor realizat de Forbes de pe locul 201 pe care l-a deținut anul trecut, pe pozitia 771, averea lui scăzand de trei ori, de la 6,7 ​​miliarde de dolari la 2,3 miliarde de dolari.

În anul  2014, înainte de anexarea Crimeei și începutul operațiunii antiteroriste în Donbas, Rinat Ahmetov – cu afaceri in Donbas – a ocupat locul 88 in acelasi top Forbes, cu o avere de 12,5 miliarde de dolari. Cu doi ani mai devreme, Ahmetov se afla în clasamentul celor mai bogați oameni ai planetei cu o avere 16 de miliarde de dolari, fiind ocupantul locului 39 in lista Forbes.

Urmatorii ucraineni pe lista Forbes sunt oamenii de afaceri din Dnepropetrovsk – Ghenadi Bogoliubov și Igor Kolomoiski, care impart pozitia 1.367, fiecare cu o avere de 1,3 miliarde $.

Averile lor, în comparație cu anul trecut nu s-au schimbat. Anul trecut, în clasamentul celor mai bogati oameni, Bogoliubov a ocupat locul 1.500, iar Kolomoisky – 1.415.

Și mai jos în clasamentul Forbes se afla Viktor Pinciuk, care este pe locul 1.476, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari. Cu un an în urmă, el era pe 1.250, cu o avere de 1,5 miliarde de dolari.

Ultimul pe lista miliardarilor ucraineni este agrarianul Iuri Kosiuk (1694), cu o avere de 1 miliard $. Anul trecut, el a ocupat locul 1638-lea, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari.

În ultima lista Forbes a celor mai bogati oameni din lume, în acest an au intrat 1810 de miliardari.

Cel mai bogat om din lume este în continuare Bill Gates, cu o avere estimată la 75 miliarde $.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top