Desigur, la Moscova există Teatrul Balșoi, perfecta Piața Roșie și posibilitatea unor cumpărături de lux în ȚUM (denumire moștenită din URSS pentru Magazinul Central Universal). În plus, spre deosebire de New York, Sao Paulo și Mumbai, în capitala rusă nimeni nu cerșește la fiecare colt de strada, scrie Forbes.

Cu toate acestea, atunci când este vorba de a compara calitatea vieții, în general, Rusia este depășită în acest clasament de toate marile economii emergente. Chiar și de Mexic, cu toată corupția și narco-baronii săi.

Ca dovadă a tezei sale, revista citeaza datele studiului Numbeo, cea mai mare bază de date din lume despre calitatea vieții, nivelul de trai al populației, sănătatea și criminalitatea în diferite țări și orașe. Conform acestor statistici, problemele majore ale Rusiei sunt starea vremii, blocajele de trafic din Moscova, în fața cărora palesc congestionarile de trafic din Los Angeles sau Sao Paulo, revoltător de ridicatele prețuri ale locuințelor în marile orașe și condițiile de mediu. In ciuda muzeelor de clasă mondială, în general, calitatea vieții în Rusia este estimata la 86,27 puncte – foarte aproape de Ucraina (88,28), ruinata de razboiul nedeclarat al Rusiei.

În Moscova locuiesc cei mai multi miliardari (pe cap de locuitor) decât în ​​orice alt oraș din lume, care însă cea mai mare parte a timpului stau de fapt la Londra. Imobiliarele din Moscova sunt foarte scumpe, cu toate acestea, sunt inferioare ca pret celor din Shanghai cu aproape 60%.

Printre țările BRICS, pe primul loc dupa calitatea vieții se afla India (99,98) – datorită costului scăzut al bunurilor și serviciilor, urmată de Brazilia (94.34), ale cărei locuitori se plâng tot timpul de scumpete. Interesant este că bananele din Sao Paulo sunt cu 30%, iar la ouăle – cu 58% mai scumpe decât la Moscova. Cu toate acestea, din cauza condițiilor meteorologice și costului mediu relativ scăzut al vieții, Brazilia se află pe locul 2 în clasament, înaintea Chinei (din cauza costului ridicat al locuințelor și a poluării aerului – 91,42 puncte) și Rusiei.

Comparand calitatea vietii la ruși și americani, rating-ul Numbeo arata SUA câștigătoare cu 180,02 puncte din 200 posibile. Este de interes și lista cu cele mai bune orașe pentru a locui din ambele țări. Astfel, cel mai mare număr de puncte în Statele Unite ale Americii au acumult San Diego (197,7), Dallas (191,8), Columbus (190,6), San Jose (190) și Portland (187,7).

Din punct de vedere al costului vieții, New York acumuleaza doar 100 de puncte, iar San Francisco – 97,3 puncte.

Orașele de top din Rusia sunt mult mai ieftine, mai ales pentru locuitorii din zonă: Moscova (48,8), Sankt Petersburg (45,7), Ekaterinburg (39,5), Novosibirsk (37) și Kazan (34,69).

Dar, nivelul de poluare al aerului este mai mare în Rusia (aproape dublu), iar condițiile climatice mai rele de aproape 5 ori; puterea de cumpărare a americanilor depășește Rusia de peste două ori; sistemul de sănătate din SUA este peste cel din Rusia cu 12 puncte. Cu toate acestea, Rusia este puțin înaintea SUA în ceea ce privește securitatea (53,81 puncte față de 51,69) și arată mult mai bine la capitolul  costului vieții: în Rusia acesta este de 43,28 puncte; in SUA – 74,13.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Forbes: După calitatea vieții Rusia este în urma Indiei

  1. Farfuy spune:

    Sunt in urma Romaniei, mereu cand Rusia moare de foame, restul lumii se dezvolta, asa si trebuie sa fie

  2. Catun spune:

    Pana si tiganii sunt inaintea rusilor. Cat de inapoiati pot fi?

  3. bogdan spune:

    BRICS ! Clubul sarantocilor cu shtaif !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top