Putin_Amintindu-şi despre zilele in care aeroportul  Domodedovo (DME) „era o adunatura de fiare în mijlocul campului”, jurnalistul Paul Roderick Gregory le spune cititorilor Forbes despre arestul la domiciliu al lui Dmitri Kamenscik  – omul care a făcut din „Domodedovo” un „aeroport orientat spre client în stilul occidental, cu sistem confortabil de înregistrare, cozi scurte, cu o legătura feroviara cu capitala Moscova și chiar cu vameşi prietenosi”.
„Se pare că arestarea lui Kamenscik este parte din planul Kremlinului de a-i transforma pe proprietarii marilor companii ruse în vaci de muls (…), scopul este umplerea buzunarelor golite ale Kremlinului si acoperirea deficitelor publice”, – spune Gregory.

Anterior, în arest la domiciliu au fost trimisi „mogulul caii ferate”, Vladimir Iakunin și „magnatul petrolului” Vladimir Evtușenko, care pana la urma au cedat activele Kremlinului.

Kamenscik

Dmitri Kamenscik

„Alexander Soljenițîn scria că cei arestați în perioada represiunilor staliniste tot timpul ii intrebau pe cei veniti sa-i ridice:” De ce eu? De ce pe mine?”- iar agentii raspundeau: „Pentru că”.

Sistemul dreptului de proprietate funcționează în Rusia lui Putin în același fel. „Sistemul judiciar” poate confisca proprietatea unei  persoane fara motiv. Din cauza acestui sistem juridic părtinitor,  drepturile de proprietate nu pot fi protejate nici prin „comportament corect”.
„Intimidarea de arestarea arbitrară a unuia dintre cei mai de succes antreprenori din Rusia – este un alt cui înfipt în sicriul economiei ruse – spune autorul. Se pune întrebarea, de ce ar vrea cineva să creeze în Rusia o afacere de succes, sa incurajeze astfel creșterea economică și a nivelului de trai, daca statul (Kremlinul) poate oricand s-o confiste. Cei care au obtinut o afacere de succes se vor gândi acum la un singur lucru: cum să-si scoata mai repede banii din Rusia. Ceilalți îşi vor da seama că nu are rost să investească timp, bani și efort în realizarea unei afaceri în Rusia, și se vor alătura exodului de creiere, din care cauza Rusia este lipsita de cel mai bun capital al sau”.
„Economia rusă continuă să scadă, iar Kremlinul devine și mai disperat. Arestul la domiciliu al acelora care au bani, va transforma situația într-un cerc vicios. Dacă îi jefuiești pe cei care au bani, vor fi tot mai puțini bani în toată țara și economia va aluneca in prapastie si mai mult. Cred că Putin nu a auzit povestea gâştii cu oua de aur „- conchide jurnalistul Forbes.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (12 voturi, media: 4,92 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Forbes: Putin a mai bătut un cui în sicriul economiei ruse

  1. yehudy spune:

    draga ivane, ceea ce era de spus s-a spus: economia ruriei va duce la dezmembrarea rusiei 🙂
    asa cum si maretul si invincibilul urss s-a dezmembrat 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top