arme nucleareCum vor reacționa SUA în cazul în care Rusia va folosi arme nucleare tactice împotriva unuia dintre aliaţii săi? Sunt pregatite SUA de cel de-al treilea război mondial? Răspunde la intrebari James Conca, expert american în domeniul energiei nucleare, într-un material editorial în revista Forbes.

Conca sustine că SUA nu sunt pregatite să răspundă amenințarii nucleare rusesti din cauza atitudiniifrivole” a guvernului SUA in problema intretinerii arsenalului sau nuclear.

Americanii au o memorie mai scurtă decât rușii spune James Conca. Au trecut 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, și în înțelegerea rusilor Războiului Rece nu s-a terminat. În cazul în care invazia rusă din Ucraina nu a devenit un motiv de îngrijorare în Occident, poate noua generație de arme nucleare tactice rusești va ingrijora autoritatile americane„- spune expertul.

Conca afirma armele nucleare rusești sunt superioare celor detinute de SUA și NATO. Ca dovadă a acestui fapt, James Conca citeaza raportul Departamentului de Stat al SUA, publicat în luna septembrie a acestui an, care spune , pentru prima dată în ultimii 40 de ani, Rusia a depasit SUA la capitolul puterea armelor sale nucleare.

Expertul spune că SUA s-a lasat singura legata la mâini in urma semnarii tratatului privind dezarmarea nucleară, care a dus la distrugere mai multor rachete nucleare datand din epoca Războiului Rece. În schimb, pentru Rusia acordul a fost convenabil.

bomba

Astăzi, Kremlinul este convins ca poate fi parte câștigatoare prin utilizarea armelor nucleare în cazul declansarii celui de-al al treilea război mondial spune omul de stiinta. Acest lucru este demonstrat si de poziția de sfidare a Moscovei in toate probleme nucleare ale lumii. Autorul observă ca fiind relevante in aces sens refuzul Rusiei de a participa la programe nucleare comune cu SUA, boicotul rusesc al summit-ului nuclear de la Washington în 2016 şi aproape intamplatoarea” trimitere a bombardierelor rusesti cu rază lungă la exerciții militare in … Golful Mexic.

Potrivit lui James Conca, în cazul în care țările occidentale sunt cu adevarat conduse de niște lași, așa cum a sugerat Putin, Rusia are într-adevăr o șansă sa învinga Occidentul.

James Conca

James Conca

Ei sunt capabili de asa ceva. Putin si adeptii sai radicali au demonstrat recent ca sunt pregatiti sa folosească forța scrie autorul, subliniind în același timp ca, în timp ce Kremlinul cheltuieste miliarde de dolari pentru a îmbunătăți armele nucleare, cei mai multi ruși trăiesc în sărăcie.

Recent, SUA au anunțat intenția cresterii cu 10% pe an, în următorii 5 ani, a finanțarii proiectelor nucleare din SUA. Acest lucru înseamnă că bugetul nuclear al SUA va ajunge la 8 miliarde de dolari. James Conca consideră că aceasta este un semnal pozitiv pentru capacitatea de relansare a fortelor nucleare americane. În același timp, spune el, în timp ce în armata si societatea SUA amenințarea nucleara nu este considerată ca fiind reala, rusii sunt absolut convinsi de contrariu: „Ei sunt pregatiti„, -conchide James Conca în paginile Forbes.

Întrebarea este unde va fi dusa lumea de aceasta noua cursa a inarmarii nucleare.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top