saraciePreședintele rus Vladimir Putin doar pare invulnerabil, mai multi analiștii sunt de acord că regimul președintelui rus este tot mai aproape de instabilitate, dacă nu chiar în pragul colapsului, scrie Foreign Affairs.

Publicația notează că aceste preocupări nu sunt surprinzatoare: cu un an în urmă, Rusia era în euforia anexarii Crimeei și implicarii în conflictul din partea de est a Ucrainei, iar economia țării era stabilă şi popularitatea lui Putin în rândul populației continuă să bată recorduri.

Acum, toate acestea au început să demonstreaza cealaltă față a monedei: Crimeea și Donbasul au devenit pentru bugetul rus cele mai mari „gauri”, care trebuie în mod constant acoperite.

Prăbușirea prețurilor la petrol a dus la o recesiune în economia rusă, iar embargoul şi sancțiunile ruse împotriva Occidentului, Ucrainei și Turciei au cauzat mai mult rau Rusiei în sine, decât țărilor împotriva cărora au fost introduse. Publicatia de amintește, de asemenea, că operațiunea militară rusă în Siria s-a transformat într-o mlaștină, ​​în care autoritățile ruse s-au bagat din proprie initiativa.

Revista constată că afacerile Rusiei sunt mult mai proaste decât pare. Publicația spune ca cei de la Kremlin nu ar trebui sa spere intr-o grabnica revenire pe piața energiei, în plus, complicaţiile suplimentare sunt asociate cu sistemul învechit, corupt și non-competitiv ale industriei energetice ruse. Riscuri suplimentare apar şi în sistemul politic al lui Putin, „verticala puterii” construită de el începe să se clatine, fapt care se traduce în conflicte cu autoritățile regionale, de exemplu, cu șeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov.

„Problema lui Putin și a Rusiei în ansamblu este că sistemul politic și economic al țării ar trebui să fie schimbat radical. Economia actuală este disfuncțională și nu mai poate exista fără modernizare. Dar pentru promovarea acestei modernizari este nevoie de refacerea sistemului politic, care în Rusia de azi este imposibilă”- spune Foreign Affairs.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (9 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Foreign Affairs: Regimul lui Putin este aproape de colaps

  1. yehudy spune:

    draga ivan, da-mi o singura veste buna din rusia: ca rubla a crescut, ca pretul petrolului a crescut, ca rusia are aliati, ca putin creste in sondaje, ca economia rusiei creste, ca investitiile in rusia cresc, spune-mi ca a disparut coruptia in rusia, spune-mi ca tancul armata exista 🙂
    draga ivan, da-mi o singura veste buna desre rusia, una singura 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top