DNR rebelExistă o singură modalitate de a pune capăt odioasei doctrine putiniste a invaziei  tăcute o lovitură mai puternică, scriu editorialistii Foreign Policy.

Pentru Occident e timpul să facă un pas decisiv în lupta împotriva războiului tacut al lui Putin în Ucraina se spune în articolul semnat de Geoffrey Staines, consultant al Pentagonului, și John Herbst, fostul ambasador al SUA în Ucraina . Președintele rus a introdus în sistemul internațional o noua regula periculoasa invazia militara a altui stat pentru protejarea” etnicilor rusi, dar și a vorbitorilor de limba rusa”.

Scopul acțiunilor Occidentului ar trebui să fie obligarea Rusie să se distanţeze de rebelii din partea de est a Ucrainei și sa asigure respectarea absolută a integritatii teritoriale a Ucrainei. Pentru a obtine acest rezultat, şi pentru a ne asigura ca Moscova nu va continua un joc dublu periculos este nevoie de o abordare integrată din trei parţi:  sancțiuni economice dure, livrări de arme către Ucraina și actualizarea strategiei NATO.

Noi sancțiuni economice

Efectul acestei abordări ar fi Moscova va deveni conștienta de faptul ca prețul aventurii din Ucraina și punerea în aplicare a „doctrinei Putineste mult prea mare „, scrie publicația.

Autorii considerasancțiunile impuse de Statele Unite și UE împotriva Rusiei pe 29 iulie sunt destul de dure pentru a atrage atenția  Moscovei: „Cu toate acestea, aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a opri Rusia sa intervina în evenimentele din partea de est a Ucrainei. Occidentul trebuie sa transmita un mesaj clar: sancțiunile vor continua dacă Moscova nu va opri agresiunea impotriva Ucrainei.

Livrări de arme către Ucraina

A doua parte a strategiei propuse este conceputa pentru a facilita refacerea controlului asupra regiunilor estice ale Ucrainei. Kievul a făcut apel în mod repetat la Washington și Bruxelles pentru ajutor militar, dar a primit refuz de fiecare data: Occidentul a ezitat, crezând acordarea de asistență militară de natura letala pentru Ucraina va contribui la escaladarea conflictului. Cu toate acestea, nici abordarea care se bazează pe sancțiuni nu a împiedicat escaladarea conflictului. Luând în considerare determinarea Franței de a vinde navele Mistral” Rusiei, Occidentul a ajuns într-o poziție dificilă: furnizeaza arme agresorului, dar refuză să ajute victima .

În cazul în care Rusia nu oprește atacurile cu rachete asupra trupelor ucrainene, nu inceteaza sa furnizeze rebelilor arme și echipamente și nu retrage trupele de la granita timp de două săptămâni, Occidentul ar trebui să înceapă furnizarea Ucrainei de rachete anti-tanc, artilerie și o varietate de arme de calibru mic sustin Stacy și Herbst.

În plus, Occidentul ar trebui să amenințe Rusia cu masuri suplimentare imediate, in cazul in care Rusia invadează partea de est a Ucrainei, inclusiv prin invitarea Kievului in NATO .

Actualizarea strategiei NATO

A treia componentă a strategiei de acțiune împotriva Moscovei necesită o înțelegere clară a „doctrinei lui Putin„, care afirma dreptul Rusiei de aproteja populația vorbitoare de limbă rusă . Practic, este o declaratie ca ar putea interveni în toate direcțiile de-a lungul frontierei ruse, inclusiv pe teritoriul aliaților americani in tarile Baltice„.

În acest context, Washington ar trebui să propună o nouă abordare a cooperării NATORusia. În special, autorii insistă pe o revizuire publică a doctrinei comune NATORusia, semnata la sfârșitul anului 1990.

Cel mai bun mod de a linisti aliați NATO va fi desfășurarea de trupe americane.

Nu trebuie să oferim președintelur rus ocazia sa anexeze noi teritorii, cum ar fi Transnistria, sau sa foloseasca doctrina Putin pentru a interveni în treburile interne ale altor țări, de exemplu în cele baltice” fac apel Stacy și Herbst.

Acest lucru va necesita o serie de noi miscari militare suplimentare pe tabla de șah a Europei. Sa ne asiguram ca apogeul revanșard al Rusiei se va limita doar al Crimeea. Este timpul ca sistemul de securitate internaționala sa dea replica puternica dictatului Rusiei, cred editorialistii Foreign Policy.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top