yukosFostii actionari ai companiei petroliere Yukos intenționează să ceară confiscarea proprietăților deţinute de Federația Rusa în țările europene și SUA, ca parte din despăgubirea de 50 miliarde dolari la care a fost obligat statul rus în iulie 2014 printr-o decizie a Curtii Internaționale de Arbitraj de la Haga, scrie Der Spiegel, citand pe avocatul fostilor actionari, Tim Osborne.

Potrivit lui Osborne, în următoarele săptămâni, foștii proprietari ai Yukos vor depune documentele necesare în instanțele germane. Procese similare sunt pe cale de intentare în Marea Britanie, Olanda, Franța și SUA, potrivit Deutsche Welle.

Pentru a pune în aplicare aceste proceduri în Germania, este nevoie ca una dintre înaltele instanțe din landurile Germanie să decidă hotărârea Curții de Arbitraj este valabila în această țară. Potrivit Der Spiegel, Germania înca din 1961 a decis ca hotararile Curtii de la Haga sunt obligatorii pe teritoriul sau.

În cazul unei decizii favorabile, foştii acționari Yukos vor trebui să identifice si apoi sa ceara confiscarea proprietatilor Federației Ruse de pe teritoriul german. Cererile de confiscare pot viza, de exemplu, aeronave comandate de compania Aeroflot in Germania sau plățile curente neefectuate de Germania catre Gazprom, spune revista.

Între timp, Rusia ar putea ataca hotărârea Curții de la Haga dar, potrivit Der Spiegel, succesul recursului este puțin probabil.

Revista mai notează că, in replica, Rusia ar putea intenta un nou dosar impotriva fostilor actionari Yukos. În plus, Duma de Stat pregătește o lege care va permite autorităților ruse să naționalizeze proprietatile statelor străine aflate pe teritoriul Federației Ruse, pentru a acoperi daunele cauzate companiilor rusești de persoanele din aceste țări.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top