Kravciuk IuscenkoUcraina trebuie să pună un ultimatum militanților separatisti din Donbas. Cei care nu vor depune armele si vor continua sa omoare oameni și să atenteze la integritatea teritorială a Ucrainei, fie amenințaţi cu anihilarea completă, au propus într-o declarație foştii președinti ai Ucrainei – Leonid Kravciuk și Viktor Iușcenko, potrivit Ukrinform.

„Până în prezent, negocierile internaționale în diverse formate nu au adus nicio schimbare reală în planurile Kremlinului de a lichida statalitatea ucraineană prin metodele războiului hibrid„, se arata in declarație.

„Astăzi, avem toate argumentele sa declaram organizațiile teroriste din Donetk si Lugansk se afla in afara controlului autorităților ucrainene. În ciuda prezenței misiunii de monitorizare a OSCE, peste granița cu Ucraina trec liber trupe și echipamente militare rusești şi așa-numitele convoaie umanitare subliniaza ex-președintii.

Răspunsul la astfel de acțiuni, in afara de modernizarea Forțelor Armate ale Ucrainei și reforme în toate sferele vieții socio-economice și politice, ar trebuie să fie schimbarea radicala a politicii economice și sociale în raport cu teritoriile ocupate. Trebuie sa oprim furnizarea de energie si toate plățile spre zonele respective, care ar putea fi folosite de teroriști.

Nu putem fi partasi la distrugerea suveranitatii ucrainene cu fonduri de la bugetul ucrainean noteaza Kravciuk și Iușcenko.

Ex-președintii au menționat că nu se poate negocia cu teroriștii, care sunt de fapt doar instrumente într-un mare joc geopolitic al Federației Ruse.

„Noi trebuie să le declaram ultimatum cei care refuză să depună armele și vor continua să omoare, să atenteze la integritatea teritorială a Ucrainei, vor fi distrusi. În Ucraina va fi instaurata ordinea publică, în conformitate cu legislația ucraineană și cu dreptul internațional...” au declarat cei doi fosti presedinti.

Nu putem accepta nicio negociere cu participarea acestor grupuri criminale, asta inseamna, practic, negocierea existenței Ucrainei ca stat independent. Aceste negocieri nu sunt posibile în niciun caz, chiar daca organizațiile internaționale și vecinii europeni insista asupra lor…” – adauga Kravciuk și Iușcenko.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top