Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, fost lider marcant al Partidului Comunistilor, în calitatea sa de ”persoana ortodoxă” se arată ”profund îngrijorat de situația creata in lumea ortodoxă”. Totodata, Dodon afirma că Republica Moldova a fost și va rămâne teritoriul canonic al Patriarhiei Moscovei, potrivit agentiei de presa ruse TASS.

„Propun să organizam Sinodul Pan-ortodox pe teritoriul Moldovei. Situația care s-a dezvoltat în lumea ortodoxă mă determină pe mine, o persoană ortodoxă, să regret și să mă îngrijorez profund”, a spus Dodon.

Fostul comunist a asigurat că „Moldova a fost și va rămâne teritoriul canonic al Patriarhiei Moscovei”.

„Mitropolia Moldovei a fost înființată în 1813 prin eforturile marelui nostru sfânt Gavriil Bănulescu-Bodoni în cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse și rămânem credincioși bisericii noastre unice“ – a spus Dodon.

Reamintim că, la 11 octombrie, Sinodul Patriarhiei de Constantinopol a anulat anatema impusa de Biserica Ortodoxa Rusa împotriva ierarhilor ucraineni Filaret și Macarie. În plus, Constantinopolul a anunțat restaurarea drepturilor sale asupra Mitropoliei de Kiev și a anulat Tomosul de acum mai bine de 300 de ani cu privire la transferul acestei mitropoliei în administrarea Moscovei.

Luni, 15 octombrie, Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse a anuntat ruperea comuniunii euharistice cu Patriarhia Constantinopolului.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Fostul comunist postsovietic Dodon este ”profund îngrijorat de soarta ortodoxiei”

  1. bogdan spune:

    Ce stie porkul sovietic de Ortodoxie ? Poate aia porceasca !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top