Andrei IllarionovFostul consilier al președintelui rus Vladimir Putin, economistul Andrei Illarionov, crede criza din Ucraina poate fi rezolvata numai prin operațiuni militare care să loveasca greu  Rusia. Potrivit acestuia, autoritățile ruse văd doar două căi de ieșire din conflict, niciuna nu presupune suveranitatea Ucrainei, relateaza ziarul german Der Standard.

Singurul lucru de care se teme de Putin este utilizarea forței militare împotriva trupelor rusești„, a declarat Andrei Illarionov, fost consilier pe politici economice în timpul primului mandat al presedintelui Putin. Ilarionov a susținut o prelegere la Salzburg, la o conferință organizată de International Peace Institute.

Illarionov consideră că nicio sancțiune nu este în stare să opreasca livrările de arme din Rusia către Ucraina, măsurile restrictive ale Occidentului nu vor afecta în vreun fel comportamentul lui Vladimir Putin.

De asemenea, fostul consilier al președintelui rus a explicat viziunea lui Putin asupra trecutului și prezentului. Potrivit lui Illarionov, Războiul Rece este văzut de Putin drept al treilea război mondial„, iar ceea ce se întâmplă acum în Ucraina al Patrulea Război mondial împotriva lumii anglosaxone”.

În conformitate cu poziția președintelui rus, există doar două opțiuni pentru o soluționare a conflictului din Ucraina: ţara va fi anexata la fel ca în cazul Crimeei, sau va fi ruptă şi va înceta să existe ca stat independent,” a declarat Illarionov.

Anterior, Andrei Illarionov a remarcat sancțiunile Occidentului nu sunt luate în considerare în mod serios la Kremlin. Economistul a spus „la Kremlin se râde” pe seama introducerii sanctiunilor.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Fostul consilier la Kremlin explică cum vede Putin rezolvarea crizei din Ucraina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top