donetk luganskOcuparea regiunii Lugansk de catre fortele armate ruse a fost pregatita de fostul guvernator al regiunii Alexandr Efremov, a declarat într-un interviu pentru Online.ua, fostul membru al Partidului Regiunilor (la guvernare in mandatul lui Ianukovic), Volodimir Landik.

„În luna februarie 2014, la Lugansk a sosit fratele (Nataliei) Korolevskaia (Konstantin Korolevski, fost afjunct al ministrului Dezvoltării Regionale din Rusia) și Serghei Glaziev, consilierul lui Putin, care era un vizitator obisnuit. Cei doi s-au intalnit cu Efremov cu care s-au inteles asupra detaliilor privind intervenția trupelor ruse, împartirea activelor si răsturnarea autorităților ucrainene din Lugansk,”- a spus Landik.

El a adăugat că întâlnirea a avut loc la vila lui Efremov.

Potrivit lui Landik, rușii i-ar fi promis lui Efremov controlul Luganskului după invazia armatei ruse.

„Și au impartit: cui minele, cui uzina Severodonetsk „Azot”. În Lugansk – cui piețele, cui magazinele. Avand garantia lui Putin, Eferemov a promis ”stabilitate” si rotunjire aaverilor celor din anturajul sau”, – a spus el.

Landik spune ca informatiile au ajuns la SBU, care are inclusiv o inregistrare a convorbirilor de la acea reuniune.

Potrivit lui, după capturarea Luganskului, Efremov a fost tras pe sfoara de ruși.

„Și așa s-a întamplat: când ”Putin” a venit la Lugansk, el l-a tras pe soafa pe Efremov, au venit smecheri rusi și flamanzii locali, vă rugăm:”Jefuiti! Ucidedeți!”Iar cei care l-au crezut pe Efremov au fost deposedati, totul a fost taiat pentru fier vechi și Putin avea o scuză simplă:”Armata ucraineană nu ne-a lăsat sa intram in Kiev, așa că nu am îndeplinit promisiunea – forță majoră! „- a adăugat el.

De asemenea, Landik a povestit că mișcarea separatista din regiunea Lugansk a fost finanțata de conducerea Partidului Comunist si al Partidului Regiunilor, în special – prin liderul comunist Spiridon Kilinkarov, care, potrivit lui Landik, primea banii în saci în biroul de la Kiev al liderului Partidului Comunist din Ucraina Petro Simonenko.

În special, în prezența lui Landik, Kilinkarov at fi transmis teancuri de bani primului secretar al Partidului Comunist din Lugansk –  Nelli Zadiraka -, care apoi s-a proclamat „ministru al Afacerilor Externe al LNR”.

În luna martie, Procuratura Generală a Ucrainei a dat NUP in dosarul privind  incitarea la ură deschis impotriva lui Efremov, iar instanța a dispus restituirea cautiunii în valoare de 60.900 de grivne.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top