KasianovRusia continua sa încalce acordul de la Minsk și, de fapt, anexează partea ocupată in Donbas, a declarat Mihail Kasianov, fostul premier al Rusiei în perioada 2000-2004 şi co-presedintele Partidului Republican din Rusia (RPRParnassus),  potrivit Unian.

„Astăzi, aceste aşa-zise autorități din Donetk si Lugansk trebuie să ofere un sistem de susținere a vieții serviciile bancar nu sunt prezente, nu sunt bani aceasta înseamnă că Rusia trebuie să le furnizeze de toate nu numai  convoaie umanitare, de toate! Acest lucru înseamnă o demonstrație de facto ca acest teritoriul este anexat. Mai înseamnă Putin se apropie rapid de urmatorul pachet de sancțiuni. Mai înseamnă că, în cel mult trei luni, va veni deznodamantul, iar dacă vor incepe sa circule ruble rusesti, nimeni din toata lumea nu ar mai putea avea vreo îndoiala ca toate negarile (ruse – n.r.) sunt false „, a spus Kasianov.

El a subliniat în teritoriile ocupate există probleme sociale, iar guvernul ucrainean timp de mai multe luni si-a îndeplinit obligațiile sociale.

În același timp, Kasianov a spus după ce a devenit clar nici DNR (Republica Populara Donetk) nici LNR (Republica Populara Lugansk) nu respecta acordul de încetare a focului, iar Rusia cu atat mai putin, s-a decis (la Kiev – n.r.) să se platească beneficiile sociale doar persoanelor care parasesc teritoriile ocupate.militari rusi

Kasianov a mai spus controlul asupra frontierei ucraineano-ruse nu este restabilit, iar dronele OSCE sunt doborate de militanții pro-rusi cu arme livrate de Rusia.

Potrivit lui, în cazul în care Rusia va închide granița, în două sau trei luni toate aceste „persoane criminale” (militantii – n.r.) vor fugi.

Nu cred în cazul Ucrainei poate fi acceptat vreun compromis. Nu cred putem fi de acord cu încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei , a spus Kasianov.

El a subliniat că Federația Rusă este garantul integrității teritoriale a Ucrainei, obligatii pe care le-a asumat în fața comunitatii mondiale.

De fapt, integritatea teritorială a Ucrainei este parte a securității globale. Ce se intampla acum este inacceptabil „, a spus Kasianov.

Potrivit lui, argumentele autoritatilor ruse pentru justificarea agresiunii împotriva Ucrainei sunt ridicole și ipocrite„.

Amintim ca, dupa ce, in luna martie, Rusia a anexat Crimeea, a început să destabilizeze situația din Donbas. Cu participarea directă a serviciilor speciale ruse și cu sprijinul armatei ruse în Donbas au fost create așanumitele republici populare din Donețk și Lugansk. Rusia a furnizat arme teroriștilor și perioadic a trimis in ajutorul mercenarilor din Donbass și trupe ale fortelor armate regulate.

In urma acestor acțiuni ale Rusiei, tari precum  SUA, Canada, Japonia, Australia și Uniunea Europeana au impus sancțiuni împotriva Moscovei.armata ucraineana

Pe 19 septembrie, la Minsk, a avut loc o ședința a Grupului de legătură tripartit pentru rezolvarea conflictului din Donbas, ale căror rezultate au fost semnarea unui memorandum. Documentul este format din 9 puncte care interzice utilizarea tuturor armelor și a operațiunilor ofensive. Potrivit memorandumului, părțile aflate în conflict se angajează să retragă echipamentul militar greu la 15 km fata de lini de demarcatie existenta.

Primul acord de încetare a focului a fost semnat pe 5 septembrie. Cu toate acestea, în partea de est a Ucrainei, rebeli şi trupele rusești continuă bombardarea civililor și a forțelor ucrainene.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top