Comunicațiile securizate reprezintă una dintre principalele componente ale războiului modern. Voluntarii grupului intrenational Inform Napalm au identificat sistemul de comunicatii prin satelit al forțelor armate ruse, utilizat pentru operațiuni de luptă în Donbas.

comunicatii militare
InformNapalm a primit de la insideri din teritoriile ocupate informații valoroase, cu caracter secret pentru trupele de ocupatie ruse.

Această informație dezvăluie detaliile utilizării de catre forțele de armate a  comunicațiilor prin satelit pe teritoriul Donbasului. Conform datelor, comunicarea este organizată prin intermediul a două canale: civil și militar. Canalul civil deserveste urmatorii abonați:

8605 – Biroul Ministerului Apărării (Moscova);
8615 – nod de comunicații (punct de control) al Statului Major General al Forțelor Armate (Moscova);
8616 – Grupul operativ al Ministerului Apărării al Federației Ruse (Rostov-pe-Don);
8630 – punct de control I-ul Corp de Armata (Donețk);
8634 – punct de control unitate motorizat 3 – I-ul CA (Gorlovka);
8631 – punct de control II-lea Corp de Armata (Lugansk);
8632 – punct de control unitate motorizata – II-lea CA (Lugansk);
8633 – punct de control al Comandamentului 12-lea de Rezerva (Bolshoi Log, regiunea Rostov – Rusia), coordonatorul punct control general-colonelul Serghei V. Solomatin

Comunicarea se realizează cu ajutorul telefoanelor de satelit ale guvernului rus  (Kosmiceskaia Sviazi) prin satelitii seriei „Express-AM”.

Canalul de comunicare militara asigura legatura cu unitățile armate ruse, care, prin rotație, vin pe teritoriul Donbasului. În acest caz sunt utilizate stațiile de comunicare portabilă R-438 „Barier-T,” E-438-M „Belozer” și stațiile mobile ale complexului R-441 „Liveni”.

Apropo, ultimele au fost vazute ultima data in vara si toamna anului 2014, pe teritoriul așa-numitului batalion „Zarea” al trupelor de ocupație rusești. Baza batalionului ”Zarea” a fost localizata in zona fostului comisariat militar regional din Lugansk.comunicatii militare2

O alta fotografie a stațiilor de comunicații prin satelit a fost încărcata în albumul foto al mercenarului rus din Pskov, Serghei Prilutski. Judecând dupa tipul antenei, este vorba despre stația R-441-OV pe șasiu Ural.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (8 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top