Parc Patriot tancodromÎn paralel cu cresterea cheltuielilor cu inarmarea, Ministerul rus al apararii nu uita de componenta propagandistica, pompand sume imense de bani in deschiderea unui mega-proiect de tip Disneyland cu specific militar denumit Parc „Patriot”.

Astfel, potrivit materialelor aparute in presa rusa, în apropiere de Moscova, la Kubinka, vor fi date in functiune in curand primele obiective realizate in cadrul parcului „Patriot”. Suprafața sa este de 5.500 ha, fiind comparabila cu cea a Districtului Administrativ Central al Moscovei.

Inițiatorul construcției parcului – denumit in presa rusa „Disneyland militar” este ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu. Proiectul a fost lansat la începutul anului 2015, fiind planuit sa fie finalizat în 2017.

De la începutul anului, Ministerul Apărării a alocat pentru construirea primei faze a parcului mai mult de 20 de miliarde de ruble, potrivit „Kommersant”.

Parc Patriot Centrul de Presa

Parc Patriot Centrul de Presa

Cel mai scump obiect al parcului este centrul de congrese și expoziții, cu un cost de 7 miliarde de ruble. Acesta va gazdui saloanele militare organizate incepand cu 2016.

În ceea ce privește planificarea parcului, acesta va fi împărțit în diferite zone conceptuale.

Astfel, o zonă separată de 2.800 hectare, aflata in administrarea Agenției Federale a Parcului „Patriot”, va găzdui un muzeu interactiv de vehicule blindate, inclusiv simulatoare, muzeul spatial, muzeul Fortelor Aeriene și al Marinei.

O alta zonă va fi echipata pentru jocurile „cercetasilor”,  reconstrucția unor bătălii militare, paintball, un parc al corzilor, laser tir, un Dog Training Center și un Club ecvestru, săli de sport, zone de hochei, zona pentru zboruri cu balonul. Parc Patriot

Vor exista centre de învățământ, piscine, locuri si sali de concerte.

Complexul hotelier va fi cu tematica militara, camerele fiind amplasate în adăposturi subterane și tranșee. Cafenelele si restaurantele vor fi în stil popota.

O alta zona va fi destinata profesioniștilor militari, dar care, ocazional, va fi deschisa pentru acces public. În această parte vor fi poligoane si piste de testare, circuit de tancodrom, piste de aterizare, turnuri pentru parasutisti, centru de scufundări subacvatice, complex de laboratoare etc. Suprafața totală a acestei părți a parcului – mai mult de 3 mii ha.

O parte a parcului –  142 ha – va fi la dispoziția investitorilor. Aici, la sfârșitul proiectului sunt planificate sa se construiasca, hoteluri, centre comerciale, restaurante, un Oceanarium, un centru medical, un parc de distracții (8 ha).

Parc patriot 2În componenta parcului „Patriot” va fi inclusa aerobaza Kubinka cu zone separate pentru aeronave civile și militare, precum și poligonul de tancuri „Alabino”, cunoscut pentru concursurile de „biatlon cu tancuri”.

În general, parcul este proiectat pentru 100 de mii de vizitatori pe zi.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top